Vier tips voor een prachtig uitzicht over Den Haag

Foto: Michelle Corbeau

Foto: Michelle Corbeau

Wil je Den Haag eens op een andere bekijken? Dat kan! Je kunt ervoor kiezen om de stad te bekijken vanaf een locatie die je een prachtig uitzicht biedt over de stad. Maar waar moet je dan precies zijn? Niet iedere locatie is natuurlijk toegankelijk voor publiek. In deze blog doen wij alvast vier suggesties voor vier totaal verschillende plekken met een prachtig uitzicht over Den Haag.

Uitzicht den haag tips

Foto: Richard Mulder

1. De Pier Scheveningen
Wie het bovendek van de Pier betreedt, heeft een machtig mooi uitzicht over het strand en de soms ruige zee. Maar de Pier biedt meer dan dat. Wat te denken van het 42 meter hoge reuzenrad of voor de echte durfallen de in het voorjaar geopende zipline/tokkelbaan?

2. Uitkijkpunt The Penthouse/het Strijkijzer Rijswijkseplein
Wie iets verder de hoogte in wil gaan, kan terecht op het uitzichtpunt van de Haagse Toren, die ook wel bekend staat als het Strijkijzer. Wie de 42ste en daarmee hoogste etage van het gebouw bezoekt, heeft een geweldig uitzicht over de stad en in de verte de kustlijn van Den Haag. Op 132 meter hoogte lijkt het alsof de treinen bij Hollands Spoor toch ineens op een station in Madurodam aankomen. Bij helder weer kun je vanaf deze plek zelfs de Euromast en de skyline van Rotterdam zien.

3. Toren Grote Kerk Den Haag
Sinds dit vFoto: Steven Lek (Wikipedia)oorjaar is het weer mogelijk om onder begeleiding van een gids de toren van de Grote Kerk/St. Jacobskerk in Den Haag te beklimmen. Geen lift zoals in het strijkijzer, maar 288 treden scheiden jou van een mooi uitzicht. Wie de trappen van deze kerktoren uit 1420 beklimt, treedt in de voetsporen van ondere andere Vincent van Goch, Christaan Huygens, Napoleon en onze nieuwe burgemeester, Pauline Krikke. Eenmaal boven op de Haagse Toren geniet je op 92,5 meter hoogte van het prachtige uitzicht over de Den Haag en de kust van Kijkduin en Scheveningen.

Lees ook over de toren van de Grote Kerk: https://www.denhaagdirect.nl/toren-bij-de-grote-kerk-het-mooiste-uitzicht-met-geschiedenis/

4. Uitkijkpunt in de duinen
O.. o.. Den Haag mooie stad achter de duinen, zo gaat dat liedje. Maar wil je echt de stad vanachter de duinen bekijken? Dan is een bezoekje aan het uitkijkpunt in de duinen bij de Savornin Lohmanlaan echt de moeite waard. Na een korte klim zie je vanaf het uitkijkpunt de skyline van de (drukke) stad Den Haag, maar voel je tegelijkertijd de rust van het strand en de duinen. Niet al te hoog, dus een ideale plek voor een prachtig uitzicht over Den Haag voor wie hoogtevrees heeft.

Heb jij nog leuke, voor publiek toegankelijke tips waar je een mooi uitzicht over Den Haag hebt? Laat het dan hieronder weten in een reactie!

9597 getoond, 453 bekeken

One thought on “Vier tips voor een prachtig uitzicht over Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *