Vijf jaar Foodtruck Festival Trek


Vandaag, donderdag 6 september, is de eerste avond van Festival Trek in het Westbroekpark in Den Haag. De komende drie dagen kunnen vrienden en families genieten van hapjes uit alle windstreken; van Thaise hapjes tot aan een kaasplankje. Den Haag is de laatste van negen locaties waar Festival Trek zijn foodtrucks neerzet. En ze bestaan dit jaar vijf jaar. Reden genoeg om op de fiets te stappen en het festival te bezoeken.

Knus Festival Trek


De hele dag heeft het geregend; de medewerkers van Festival Trek werkten hard door om alles op tijd klaar te hebben staan. Gelukkig is het droog als het festival begint. Het gras ziet drassig uit. De man van de beveiliging zet delen om het terrein af waar het net moeras lijkt. Gek genoeg is het terrein van Festival Trek wel droog. Samen met nog een paar vroege bezoekers loop ik naar binnen. De toegang is gratis. Het is niet heel groot, maar absoluut sfeervol. Het lijkt op een mini parade. Naast een diversiteit aan foodtrucks, is er een theater, een attractie voor kinderen, live acts, een illusionist, een vuurshow en nog veel meer. En alles heeft een heerlijk middeleeuws tintje.

Biechten en hamburgers


Een man in zwart met wit gewaad spreekt mensen aan. Je kan bij hem biechten. Naast het theater staat zijn biechthok. Dat proberen we natuurlijk uit. Mijn zonden worden opgeschreven en aan een waslijn gehangen. De man verzekert ons dat de regen de zonden wegspoelt en je weer met een schoon blaadje verder kan. Een hele opluchting natuurlijk, maar vooral zeer vermakelijk. Het publiek wat binnen loopt verschilt van families met kleine kinderen tot aan vriendengroepen. Ze drinken een drankje van de wijnbar of eten een gerecht van een van de foodtrucks. Bbq, kruiden en andere geuren laten je direct watertanden. Er is genoeg keus.

 

Festival Trek is nog tot morgen 21.00 te bezoeken. Dank je wel medewerkers en organisatie voor de bijzonder leuke ervaring.

 

454 getoond, 67 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *