Volop historie bij het Binnenhof tijdens Hollands Historisch Festijn (video)

Een van onze reporters bezocht in het weekend van 11/12 augustus het Hollands Historisch Festijn 2018. Hier dook hij twee dagen lang in het feest rondom het Binnenhof.  Niet een commercieel feest, maar het een feest dat in het teken staat van het delen van de geschiedenis. 

foto Haagse Dingentrrty

foto Haagse Dingen

Het ontstaan van Holland

Van acht Koninginnen tot Willem van Oranje zag hij opnieuw tot leven gebracht worden door een grote groep vrijwilligers. In totaal 130 vrijwilligers lieten de mensen die het wilde zien de Hollandse geschiedenis herleven op en rond het Binnenhof. Op het schelpenpad langs de Lange Vijverberg, stond het middeleeuwse Kampement – Compagnie van Brederode liet zien hoe zij toen leefden. In de tenten kon je ervaren hoe werd gewerkt, en geslapen.

foto Haagse Dingentryrty

foto Haagse Dingen

Belangrijk

Bert van Alphen, wethouder Gemeente Den Haag en Marco van Baalen, Directeur Haags Historisch Museum en de Gevangenpoort, benadrukte hoe belangrijk het is, om de geschiedenis van Holland te blijven delen. En deze twee dagen waarin Stichting HISTORIE-KS, de Hollandse geschiedenis tot leven brengt hier goed bij helpt.

foto Haagse Dingen

foto Haagse Dingen

Hoog bezoek

Koningin Wilhelmina van Pruisen, Koningin Anna Paulowna, Koningin Sophie, Koningin Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana, Koningin Beatrix, Koningin Máxima, kwamen samen met Koning Willem van Oranje met de tram naar Den Haag… Tijdens deze dagen vertelde zij zelf hun verhaal…

Een Gouden koets van Stalhouderij Hanemaaijer bracht onze gasten naar de Paleistuin. Hier was er de mogelijkheid om met hun te praten. En werd de Prins en Prinses van de dag gekozen.

foto Haagse Dingenrtete

foto Haagse Dingen

Een leugen

Ook de moord op de gebroeders de Witt kreeg dit weekend de nodige aandacht. Angelique Schipper had Willem van Oranje en Christiaan Huygens uitgenodigd om bij deze bijzondere herdenking aanwezig te zijn. Angelique Schipper vertelde en zong over de leugens die worden verteld over de moord op de gebroeders de Witt.

foto Haagse Dingen45t

foto Haagse Dingen

Met dank aan

Angelique Schipper – Rob Kortekaas – Stichting HISTORIE-KS – Bert van Alphen – Gemeente Den Haag – Marco van Baalen – ProDemos En nog veel meer…

Hieronder het videoverslag van het Hollands Historisch Festijn 2018 voor de mensen die het gemist hebben…

497 getoond, 73 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *