Voor niks gaat de zon op: 16-1-2017 lezing over auto-innovaties

16jan_living_lab_smart_charging_logo_sticker_smart_charging_laadpaal_foto_bas_stoffelsen_0234

Smart charging laadpaal (Foto: Bas Stoffelsen)

Edwin ter Velde en René Bastiaans spreken over auto-innovaties bepalend voor het energiegebruik van de toekomst. Let op: deze lezing vindt plaats in de Haagse Hogeschool.

16jan_zuidpool2De wereld verandert snel. Afval wordt steeds waardevoller en gaat verdwijnen omdat we het direct hergebruiken. Energie kunnen we steeds slimmer opwekken en zelfs opslaan of met anderen delen als we het zelf even niet nodig hebben.
Edwin ter Velde (Clean2Antarctica) werkt aan de schoonste poolexpeditie ooit gestart. Hij maakt van plastic afval een speciale zonnewagen voor extreme omstandigheden. Zijn innovaties maken de weg vrij voor duurzame elektrische varianten van producten die we allemaal gebruiken zoals auto’s. Zijn doel is dat bedrijven overstappen op circulair ondernemen waarbij producten 100% hergebruikt kunnen worden. Daarmee wordt onze ecologische footprint veel en veel kleiner.

Binnenkort zullen we ook veel meer groene energie opwekken en gebruiken. Maar deze is altijd precies genoeg beschikbaar. René Bastiaans (Living Lab Smart Charging) is betrokken bij de oplossing voor dit probleem. In plaats van je auto op te laden met grijze stroom, kun je de auto met groene stroom opwekken van je eigen dak of van een windmolen. En ’s nachts, als je thuis licht nodig hebt? Dan gebruik je de batterij van je auto. Grijze stroom is helemaal niet meer nodig als je stroom ‘bewaart’ in geparkeerde auto’s en met elkaar deelt.

De lezing is gratis toegankelijk. Koffie en thee staan voor u klaar. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten met beide sprekers.

Let op: De lezing vindt plaats in het vernieuwde atrium van de Haagse Hogeschool, achter het station Hollands Spoor.
Adres: Johanna Westerdijkplein 75
Tijd: 16:30 tot 18:00 uur, borrel na afloop
Prijs: gratis.

Meer informatie over de serie Science of Tomorrow

2031 getoond, 51 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *