Voor welke stoplichten in Den Haag sta jij lang te wachten?

Vorige week zag ik op televisie dat uit onderzoek is gebleken dat veel stoplichten in Nederland slecht zijn afgesteld. Dit onderzoek werd uitgevoerd door het Groen GolfTeam, een speciale projectgroep van Rijkswaterstaat.

Dat de stoplichten niet goed staan afgesteld zorgt ervoor dat weggebruikers regelmatig onnodig lang staan te wachten voor het rode stoplicht.

Hoewel dit onderzoek zich heeft gericht op heel Nederland, ben ik benieuwd welke Haagse stoplichten er beter afgesteld kunnen worden. De vraag die ik jullie wil stellen is dan ook:

Voor welke stoplichten (en op welke tijdstippen) in Den Haag sta jij lang te wachten?

Met jullie input wil ik een overzicht (top 5) maken van de stoplichten met de langste wachttijden in Den Haag. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

25 thoughts on “Voor welke stoplichten in Den Haag sta jij lang te wachten?

 1. Ik vind het in Den Haag de laatste tijd redelijk meevallen. Volgens mij is er het een en ander aan instellingen veranderd.

  Wat wel vervelend is zijn de stoplichten bij Leidschenveen. Heb je bij stoplicht 1 rood, gaat die op groen, heb je bij de volgende weer rood.

  Voorgaande geldt overigens ook voor de Laan van Meerdervoort.
  Misschien is dit bewust zo ingesteld?

  Wat ik me overigens ook afvraag is hoe de overgang tussen Den Haag en Voorburg op de Hofzichtlaan geregeld is. 9 van de 10 keer zorgt groen bij de ene gemeente er voor dat je in de andere gemeente voor een rood licht moet wachten (beide richtingen).

 2. @Andreas
  Nou, kom op, niet zo negatief! Wij mogen toch al jaren op een knopje drukken? Bovendien wordt Den Haag toch fietsstad nr 1. Er komt vast zo’n lus waardoor alle banden geteld worden. Bovendien valt het me echt op dat nu al sommige stoplichten voor fietsers eerder en langer op groen staan dan die voor het blikwerk.

 3. De Gemeente gaat er wat aan doen. Vanuit het Stadhuis worden de ruim 200 stoplichten voortaan geregeld. Eerst gaan ze bij 100 stoplichten meten hoeveel minuten er gewacht moet worden…
  Wat dit artikel wel niet allemaal teweeg kan brengen!

 4. Stoplicht Scheveningseweg, schuin tegenover het Vredespaleis! Het groene licht laat maar 2 a 3 auto’s gaan in de spits!

  Wachten, wachten, wachten…ain’t nobody got time for that

 5. Gaan we nu als fietsers hier net doen alsof we dan altijd maar voor dat rode licht blijven staan wachten? Daar is het Haags met-de-tram-meerijden systeem toch niet bedacht?
  Steekt de tram over, staan alle auto’s stil en kun je als fietser met de tram meerijden. De 7-sprong, de 5 sprongen en de hele Laan van Meerdervoort zijn zo toch best snel te doen?

  En anders een fietskoerierstip: voor je route altijd een paar straten te ver naar links rijden. Bij rood op een kruising meteen afslaan naar rechts. Dan sta je nooit stil!

 6. Weliswaar niet echt Den Haag, maar wel een enorme dagelijkse verstopping om Den Haag in te komen:

  Op de Rijksstraatweg (A44 / N44) in Wassenaar zijn er een 3-tal verkeer verstikkende Stoplichten.

  Maar als je dan in wandeltempo door Wassenaar heen bent gekomen en de afslag naar de Landscheidingsweg (N14) wil nemen staat het daar ook weer vast. Iedere ochtend en avond stokt daar steevast de doorstroming.

  Zo moeilijk kan het niet zijn om dat hele stuk beter te laten doorstromen. Er lijkt meer sprake van onwetendheid bij of onwil van verantwoordelijke instanties…

 7. Inderdaad de zevensprong bij Maasbach is een drama. En de lichten bij de Houtrustbrug richting segbroeklaan zijn een raadsel: als je bij de eerste groen krijgt, springt na een paar seconden de volgende op rood, waardoor alleen de eerste in de rij door kan rijden en de rest na 20 meter weer stil staat.

 8. Oversteek Prinsegracht-’s Gravenzandelaan is ook vaak lang wachten, terwijl voetgangers wel kunnen oversteken richting ’s Gravenzandelaan.

  Ook kruising Leyweg-Escamplaan richting Thorbeckelaan is geen vreugde. Meer dan incidenteel om je een oversteekgolf overslaan door afslaand OV.

 9. ben het eens met Herenstraat grens Rijswijk/Den Haag. Voor fietsers is het stoplicht bij het strijkijzer om over te steken vanaf Rijswijkseplein richting waldorpstraat echt vreselijk. Soms als je pech heb en er komen meedere trams tegelijk sta je daar wel bijna 10 minuten. Dit geld trouwens ook voor rijswijkseweg fietser oversteek vanaf de Jumbo naar de Laakweg :)

 10. Ik sta altijd op de Mauritskade vast. Maar ik ben niet de enige. Straks weer fijn op mijn fietsje, lach ik ze allemaal voorbij :)

 11. Rachel, waar staan in bij de Herenstraat stoplichten? Ik kom ze niet tegen als ik van Bleijenburg naar het Plein fiets.

 12. De stoplichten bij de kruising van de Herenstraat zijn werkelijk ver-schrik-ke-lijk!! Hoelaat ik er ook sta (08:00u of rond 17:00u) als voetgang moet je echt te lang wachten voor de stopichten op groen gaan. Je kunt er tussendoor ook nauwelijks snel oversteken want er komen auto’s uit 4 richtingen en er zijn 2 trambanen. Soms sta ik zolang voor een rood stoplicht dat ik mijn tram zelfs mis hierdoor! :(

 13. @ Marjon, de Laan van Meerdervoort is erg lang haha :P Zou je er één of twee punten op de Laan kunnen noemen waar je lang moet wachten?

 14. Zevensprong Loosduinsekade/Loosduinseweg-Appeldoornselaan-De la Reyweg-Paul Krugerlaan-Regentesselaan-Beeklaan

 15. Ik vind de Laan van Meerdervoort waardeloos, daar moet je bijna altijd voor ieder stoplicht staan te wachten. Daarom probeer ik deze zo veel mogelijk te vermijden.
  ღL@dyL❤vƸღ

 16. Er zijn verkeerslichten waar je als fietser 2 rondes moet wachten, dat is vervelend. Vaak waar een tram rijdt. Bv Koningin Emmaplein maar ook kruising Bezuidenhoutseweg/Boslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *