Voordelig leuke dingen doen met de Hofpas!

Onlangs schreef ik over de gratis Hofpas, de leukste voordeelpas van de regio Haaglanden. Omdat ik net als veel Hagenaars en Hagenezen houd van leuke dingen doen in mijn eigen stad, kan ik jullie weer een leuke update geven van wat ik afgelopen maand zoal heb gedaan. 

minglemush gin tonic

Even kort, voor als je het nog niet weet: De Hofpas is de leukste voordeelpas van de regio Haaglanden waarmee je bij veel winkels, horeca en culturele instellingen een speciaal voordeel krijgt. De bijna 500 partners zijn heel divers: opticiens, een schoenmaker, personal trainers, kappers, lunchrooms, musea, kaasspecialiteitszaken, theaters, tassenontwerpers, slijterijen, kledingwinkels, kunstgaleries, giftshops, hotels, sieradenmakers en nog veel meer. Genoeg reden om er 1 gratis aan te vragen en erop uit te gaan. Den Haag heeft zoals je weet veel leuks te bieden!

Peruaans eten & cocktails
De maand januari was een drukke maand voor mij. Ik was net bijgekomen van alle Nieuwjaarsborrels en toen liep het alweer storm qua werk. Om die balans voor mezelf erin te houden ga ik af & toe graag uit eten. Ik reed laatst door de Javastraat en daar zag ik een nieuw Peruaans restaurant, Somos Perú. Voorheen zat daar Blauw070, een heerlijk Javaans restaurant. Hopelijk hebben ze een goede opvolger dacht ik nog. Zo leuk dat dit er is want ik had nog nooit Peruaans gegeten. De avond dat we daar gingen eten was ik echt toe aan een cocktail. Snel gereserveerd want er was blijkbaar een cocktail feestje: World Pisco Sour Celebration! Pisco is een bekende sterke drank die gedestilleerd is uit druiven. Wij kozen beiden voor de wat zoetere versie met guave, yummie! Het eten is érg goed. Grote porties en veelzijdig qua smaak. Ik had een gemarineerde lamsbout in chica de jora, stoofpot met koriander, geserveerd met rijst, witte bonen en salsa criolla. En Arjan had eend met rijst gemarineerd in bier en koriander, geserveerd met creole saus. Zijn saus was verrukkelijk, zoiets heb ik niet eerder geproefd. Mijn vlees daarentegen was net iets lekkerder. Konden we mooi samen delen. Ook was er live muziek waarbij de muzikanten bij iedere gast aan tafel kwamen spelen. Net als in Mexico vorig jaar tijdens onze zomervakantie. Ze hebben dat er elk weekend volgens mij. Dat was even heerlijk ontspannen op de vrijdagavond na een drukke werkweek! En vergeet geen toetje te nemen; die met paarse mais bijvoorbeeld. Hofpas voordeel: 1 gratis Boqadillo (Peruaanse Tapas) en 1 drankje p.p. van het huis bij een lunch of diner. Zie voorwaarden op de site.

pisco sour

Valentijnsdag met uitzicht
Op Valentijnsdag gingen we naar Scheveningen. Ik had voor Arjan een verrassing geregeld en dat was een bezoek aan het reuzenrad, oftewel SkyView De Pier! Het was die avond stormachtig, dus ik keek naar boven en dacht ‘gaat dit wel goed komen in die bakkies?’ Natuurlijk. Ze zijn van staal dus je voelt bijna niks bovenin. Dat in tegenstelling tot mijn bungeejump vanaf de Pier jaren geleden (…) Het leuke is dat je een rit maakt van ca. 20 minuten en dat je kunt kiezen voor allerlei extra’s; bijvoorbeeld warm eten in de cabine of proostend met prosecco. Wij hadden dat laatste, wel zo feestelijk op deze (commerciële) romantische dag ;-) Het uitzicht was fantastisch!! Ze laten je ook een keer stilstaan op het hoogste punt. Je kijkt ver over het Kurhaus heen en dan ook nog links richting Noordwijk en rechts naar Hoek van Holland. Dit moet je zeker een keer doen. Je krijgt sowieso een dekentje & je kunt je eigen cabine extra verwarmen, evt. een extra lampje aanzetten en wel/geen muziek erbij. Heerlijk ontspannen met diverse wow momentjes, ook erg leuk met je kids! En met de Hofpas krijg je er gratis koffie, thee of limonade naar keuze bij.

prosecco en skyview

Daarna zijn we uit eten geweest bij Indiaas restaurant Kitchen Rani naast het Kurhaus, ik vond het echt een feestje en Arjan ook. Ze hebben niet voor niets een 9 op Iens. Lees mijn review daarover hier!

Ontspannen met etherische olie
Maandagochtend, je kent het wel. De ene keer zit je vol energie, de andere keer wil je nog een dag langer weekend. Ik voelde me nog wat gammel van de heersende griepgolf de week ervoor, dus ik had een massage geboekt bij Health Coach Karin Bosscher van Isa Bella Linea Health & Vitality Lab. Zo begin je de week nog eens goed! Bijna 1 uur liggen, ontspannen, vanuit je buik ademhalen en nergens aan denken. Wel ruiken. Want ze werkt met hele pure etherische oliën die je neus opzuigt als frisse moed. Wat ben ik blij dat ik daar even tijd voor heb genomen en nog op het juiste moment ook. Dat is luisteren naar mijn lichaam. Ben al 40 tenslotte, dus dat heb ik al geleerd! Rust, stilte en warmte ervaar ik. Voor ik het wist was ik in een andere dimensie qua ontspannen. Alleen jammer dat je daarna weer moet werken. De volgende keer doe ik het aan het eind van de dag, kun je daarna lekker zen op je bank wegzakken. Het is geen stevige massage maar heel relaxed. Ze doet trouwens veel meer dan masseren. Ze geeft voedingsadvies, anti-cellulitis behandelingen en detox bodywraps. Maar ook workshops over hormonen, glutenvrij eten en niet alleen voor vrouwen/mannen maar ook specifieke workshops voor kinderen. Wat een veelzijdige vrouw, die zelf heeft ervaren hoe het is als je lichaam je even in de steek laat & met welke handvatten je dan weer gezonder kunt worden. Healthy cadeautje aan jezelf dus. Elke vrijdagochtend heeft ze een open spreekuur tussen 09.30 en 10.30 uur, dat is voor iedereen die vragen heeft over voedingspatronen en/of levensstijl. Met de Hofpas krijg je maar liefst € 20,- voordeel op zo’n Essential Care ontspanningsmassage en € 50,- korting op een pakket van 3 detox behandelingen.

massage

Lunchen in het Zuiderpark
Even weg uit de stad, op naar het groen van de natuur. Ik was bij Parkoers, een sociale onderneming waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Super schattig, leuk en vooral nuttig. Wat ben ik qua aandacht verwend die middag. Had zelfs het idee dat die jongen in de bediening een oogje op me had, zo lief was hij. Kun je nagaan dat we zulke gastvrijheid vanuit het hart gewoon niet meer gewend zijn? Wil je pure gerechten eten die met liefde zijn gemaakt? Breng dan hier eens een bezoek. Ik ging voor een salade met groene asperges, gamba’s en andere lekkernijen erin. Die was zo op! Eigenlijk iets te klein voor mijn maag dus toen hebben we ook nog een tussendoortje genomen. Mini gebakjes, vers uit de oven! Smullen dus, helemaal omdat mijn bezoek het niet hoefde. Mijn maag was weer gevuld, en goed ook. De prijs-kwaliteit verhouding is top. Het is goedkoop en dat verwacht je niet doordat het er zo fab uitziet. Omdat ik een zakenrelatie trakteerde was het erg goed te doen. Zeker als je vaker buiten de deur wilt lunchen. Het interieur is super mooi en geïnspireerd op buiten. Die verbinding merk je als je er zit. Helemaal doordat de ramen groot zijn maar ook door groene elementen van binnen. Strak en modern, precies waar ik van houd. En het eten is zalig! je kunt het ook afhuren voor feesten en partijen en het is onderdeel van Xtra, de overkoepelende welzijnsorganisatie in de stad. Mooi project! En 10% korting op de rekening.

food parkoers

Bespaar op zondag
Ik zeg hup naar Foodcourt MinlgeMush op de zondag, daar krijg je nl. élke zondag je 2e Gin Tonic gratis, dat laat ik me geen 2x zeggen. Ik koos voor een Gin Tonic wat eigenlijk geen officiële GT was, maar-man-man, wat was ie lekkah! 18 maart ga ik weer met 2 vriendinnen en ik weet nu al wat ik ga bestellen. Een pokébowl, dat is een uber gezond  en van oorsprong Hawaïaans gerecht waar groente, fruit, rijst en/of salade in zit. Alles is een kom, een bowl dus. Een beetje sojasaus en wasabi eroverheen en smullen maar. Dat doe je bij The Poke Bar daar. Alleen op zondag krijg je daar 15% korting! Ik betaalde laatst maar € 7,86 voor een medium pokébowl met mango, zalm en edamamebonen. En dat voor je avondmaaltijd. Gekker moet het niet worden in Den Haag, haha….neem wel je pinpas mee want cash geld accepteren ze niet.

POKE B leuk

Ook ben ik nog even in het vernieuwde COMM, Museum voor Communicatie geweest, je kijkt je ogen uit! Het is echt supermooi geworden en je kunt er zelfs workshops volgen van diverse interessante gastsprekers. Als je volgens hun COMM uitloopt, weet je beter hoe jij met de wereld communiceert en de wereld met jou. En dat klopt! Je wordt ook echt gespiegeld en aan het denken gezet. Bewust gemaakt van wat communicatie met je doet en kan doen. Maak eens tijd voor een museum bezoek en krijg een warm drankje gratis bij de aanschaf van een museum ticket.

COMM

Ook zulke leuke dingen doen met korting? Vraag dan je Hofpas hier gratis aan, je krijgt er geen spijt van. Ik wens je veel plezier ermee, geniet samen met familie, collega’s en vrienden van alle voordelen!

hofpas luxe

parkoers crew

Muzikanten somos peru

skyview

cheers op valentijnsdag

massage isa bella linea

3142 getoond, 321 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *