Voorjaarsvakantie Den Haag 2018: 7 leuke activiteiten op een rijtje

Voorjaarsvakantie Den Haag 2018 tips activiteiten

Ringen aan Zee is in de voorjaarsvakantie te bezoeken. De officiële opening is op 3 maart 2018.

Van 24 februari tot en met 4 maart 2018 is het voorjaarsvakantie in Den Haag. De ideale periode om er lekker even op uit te gaan met het gezin en leuke dingen te doen. In Den Haag is er deze periode genoeg te beleven. Wij hebben zeven activiteiten geselecteerd die je absoluut niet mag missen tijdens de voorjaarsvakantie Den Haag 2018.

1. Strandkunstwerk Ringen aan Zee, zandgezichten en reuzenschelpen
Vanaf maandag 12 februari verrijst op het strand van Scheveningen het spectaculaire zandkunstwerk Ringen aan Zee van Bruno Doedens. De ringen, waar je zo meteen kilometers lang doorheen kan wandelen, worden eind februari gecombineerd met zandgezichten van Rikke Munkholm Laursen en reuzenschelpen van SLeM. Ringen aan zee is gratis toegankelijk en onderdeel van themajaar Feest aan Zee (programma).

2. Jeugdfestival Krokuskabaal op 8 verschillende Haagse locaties
Niemand hoeft zich te vervelen in de voorjaarsvakantie, want het rondreizend theater- en kunstfestival komt er weer aan! Noteer alvast in je agenda: 26 februari tot en met 2 maart 2018. Download hier het blokkenschema of kijk in de kalender welke voorstellingen in de acht verschillende Cultuurankers te zien zullen zijn.

Ga met je kids naar de Bammetjesbar in het Laaktheater, want wat is nou gezelliger dan samen eten. Laat ze in de huid van een SuperSpeurder kruipen en op een spannende speurtocht gaan naar ‘BadMan’ in De Nieuwe Regentes. Dit is maar een kleine greep uit de talloze spannende en leuke activiteiten tijdens Krokuskabaal.

3. Lentekriebels Festival: heel veel kindervoorstellingen
In de voorjaarsvakantie van 2018 barst het Lentekriebels Festival weer helemaal los. Met leuke, grappige en ontroerende familievoorstellingen én lente-activiteiten in Theater aan het Spui, Korzo en in het Paradijs van de Koninklijke Schouwburg. Zie hier het programma van Lentekriebels Festival.

4. Museon activiteiten
In de vakantie biedt het Museon weer veel activiteiten voor het hele gezin. Bouw je eigen kasteel, probeer een overheerlijke insecten proeverij of ga aan de slag met creatieve en educatie apps in de Applab. Benieuwd wat er nog meer te doen is? Kijk dan naar het complete voorjaarsvakantie programma van het Museon.

5. Nieuwe tentoonstelling in Sea Life Scheveningen: Jurassic Seas
Reis terug in de tijd van de dinosaurussen en ontdek hoe het is om in het prehistorische tijdperk te leven. Eén van de dieren die je in deze tentoonstelling tegenkomt is de axolotl, een exotisch amfibie die heel zijn leven onderwater doorbrengt maar ook de degenkrab wiens voorouders 445 miljoen jaar terug gaan. De degenkrab heeft wel 10 ogen verspreid over z’n hele lijf! Ook zijn er kaaimansnoeken te zien. Koop hier je tickets!

6. Kinderrondleiding ProDemos: ontdek het Binnenhof
Elke zaterdag organiseert ProDemos een speciale kinderrondleiding (6 t/m 12 jaar), waarbij o.a. het Binnenhof en de Ridderzaal worden bezocht. In de kerstvakantie wordt deze rondleiding vrijwel dagelijks aangeboden. Ga voor reserveren en actuele tijden naar de website van ProDemos.

7. NK Kunstrijden en de Challange Cup in De Uithof
Van donderdag 22 februari t/m zondag 25 februari is De Uithof het toneel voor de Challange Cup en het Nederlands kampioenschap kunstrijden. In de Challange Cup krijgt aanstormend talent van over de hele wereld de kans om te zich te meten met hun collega’s. Koop hier een ticket voor de het evenement in De Uithof of volg het live vanuit je luie stoel!

6142 getoond, 820 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *