Vredesinitiatief Walk of Hope Den Haag trekt meer dan 1000 deelnemers

Walk of Hope Den Haag 2017

Foto: Facebook Walk of Hope 2017

Voor de ‘Oneness of Humanity’
Op 30 maart a.s. zullen meer dan 1.000 studenten deelnemen aan de Walk of Hope Den Haag met als motto ‘Oneness of Humanity’. De tocht zal gaan van de Internationale School Den Haag naar het Vredespaleis. Deze Walk of Hope zal worden geleid door de Indiase sociaal hervormer, vredesactivist, pedagoog en spiritueel leraar Mumtaz Ali, ook wel bekend als Sri M. Ook onder-Secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor de Preventie van Genocide, Adama Dieng, zal deelnemen aan deze Walk. Aan de Walk of Hope gerelateerde evenementen en voordrachten van Sri M zullen plaatsvinden in Den Haag en Amsterdam van 28 – 31 maart 2017.

Walk of Hope 2017
Nederland is – naast Duitsland en Zwitserland – een van de drie Europese landen waar de Walk of Hope zal plaatsvinden. Het gaat om de verspreiding van de boodschap van geweldloosheid, tolerantie, vrede, dialoog, wederzijds begrip en solidariteit. Het doel is mensen samen te brengen, in het bijzonder de jongere generatie. De nadruk ligt op wat ons als mensheid verenigt en niet wat ons onderscheidt.

De Walk of Hope is geïnspireerd door de Walk of Hope in India, die anderhalf jaar heeft geduurd en waarbij onder leiding van Sri M 7.500 km werd doorkruist van het zuiden tot in de noordelijkste punt van India. Sri M bracht de boodschap van ‘Oneness of Humanity’ aan meer dan een miljoen mensen. De Walk of Hope in India kreeg in 2015 de ondersteuning van de Verenigde Naties als een uniek vredesinitiatief. In december 2016 heeft de VN Regionale Conferentie voor de preventie van het aanzetten tot discriminatie, vijandigheden en wreedheden in Bangkok aanbevolen dat ‘initiatieven zoals dat van de Walk of Hope wijd verspreid en herhaald zouden dienen te worden’.

‘De Walk of Hope Den Haag wordt gesponsord door de gemeente Den Haag, de Verenigde Naties, zes Nederlandse en Internationale scholen, de Carnegie Stichting, Museon, AISA, DB Evenementen, Theater De Vaillant & MOC, Dutch Buzz, Room for Discussion en verschillende andere partners’, zegt Yousser Chabaâne Lejmi, coördinator van de Walk of Hope Nederland.

Aangezien dit initiatief in het bijzonder focust op de jeugd, is deze eerste editie van de Walk of Hope beperkt tot studenten van de Internationale School Den Haag, de Europese School, Dalton School, Johan de Witt Scholengroep, Segbroek College en ROC Mondriaan. Wij nodigen iedereen uit om de studenten te verwelkomen als zij aankomen bij het Vredespaleis rond 12.30 uur!

Aan de Walk of Hope gerelateerde evenementen met voordrachten van Sri M, open voor publiek:

Amsterdam:
– dinsdag 28 maart: Room for Discussion, Universiteit van Amsterdam.
Den Haag:
– dinsdag 28 maart: Theater De Vaillant, met Sri M en twee andere sprekers.                        – woensdag 29 maart: Museon, met Sri M, onder-Secretaris-generaal Adama                   Dieng en studenten.
– donderdag 30 maart: Internationale School van Den Haag, Walk of Hope Conferentie. Studenten zullen hun gezamenlijke verklaring over de ‘Oneness of Humanity’ presenteren. Eregasten Sri M en onder-Secretaris-generaal van de VN Adama Dieng.

Kijk voor meer informatie op onze websites:

http://europe.walkofhope.in/netherlands/ en www.facebook.com/WalkOfHope2017

2253 getoond, 167 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *