Eerste stapjes VredesWandeling op 21 maart

Den Haag is van vele mooie kanten te belichten. De stad van Vrede en Recht is binnenkort ook met een speciale VredesWandeling te ontdekken. De veelzijdige route langs een aantal highlights uit de Haagse geschiedenis gaat zowel te voet als per tram, van het centrum naar de weidse kust en door de eeuwen heen.

Vredespaleis

Vredespaleis

Lancering Vredeswandeling 
Vrijdagochtend 21 maart wordt de Haagse vredeswandeling gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het Vredespaleis, om 10 uur in het Visitor’s Centre. Iedereen is hierbij welkom.

Vredesklokken luiden
Gedurende de bijeenkomst bespeelt de beiaardier het befaamde carillon van het Vredespaleis, motto De Excelso Momentum Pacis, met een divers programma van Vredesliederen. Normaal klinkt het carillon alleen op dinsdag en donderdag.

Yoko Ono boom
Tijdens deze bijeenkomst zullen prof Peter van den Dungen, directeur van International Network of Museums for Peace (INMP) en Peter van Hoogstraten, directeur van de Carnegie stichting, een zeer bijzondere boom inaugureren. In de Vredesboom, een idee van Yoko Ono en gerealiseerd door de Carnegie stichting en INMP, kan iedereen zijn wens voor wereldvrede op regenvast papier ophangen.

Aansluitend op de lancering, om 11 uur, kunt u mee met een kennismakingstour, het deel van deze wandeling dat naar Humanity House voert. Daar zullen de wandelaars om 12 uur ontvangen worden met een drankje en gratis entree naar het museum. Kosten €10 pp. Aanmelden voor deze wandeling en meer info vindt u op de site van het Vredespaleis

Discover Europe
Deze Haagse vredesroute vormt onderdeel van het EU project Discover Peace in Europe. De andere steden die hieraan meedoen en ook deze dag hun Peace Wish Tree plaatsen zijn Berlijn, Budapest, Manchester, Parijs, Turijn en Wenen. Vorig jaar hebben we de route proefgelopen met een afvaardiging uit die steden, een heel gemêleerd gezelschap, en zonder uitzondering bijzonder geïnteresseerd.

Uiteraard valt er via FaceBook mee te leven met alle gebeurtenissen vrijdag.
Graag tot ziens, daar IRL of virtueel op FB!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *