Wandelen met Mesdag door Scheveningen (video)

app

Foto Haagse Dingen

Mesdag schilderde in Panorama Mesdag de veranderingen in Scheveningen, van vissershaven naar badplaats. Hij liet het oude zien en voegde het nieuwe eraan toe.

Bekijk Scheveningen door de ogen van Mesdag

Via het boekje en de app ‘Panorama Scheveningen, op stap door de tijd met Hendrik Willem Mesdag’ kan iedereen deze route langs plekken van Mesdag beleven. In het jaar van 200 jaar Scheveningen kun je zo een tijdreis maken van Seinpostduin via Watertoren tot Sophiastichting die de tijd van toen verbindt met de tijd van nu.

app2

Foto Haagse Dingen

Een stukje geschiedenis
De bekende kunsthistoricus, John Sillevis, vertelde over de betekenis van Mesdag voor Den Haag, dat toentertijd op cultureel gebied in Europa een belangrijke rol speelde.

Het boekje en de app sluiten aan bij Feest aan zee – 200 jaar badplaats Scheveningen en is als project door de Stichting Toen (Toeristische Ontsluiting Erfgoed Nederland) ontwikkeld met steun van de Stichting Initiatief op Scheveningen (SIOS), mede mogelijk gemaakt met behulp van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en Kansen voor West.

Lees ook: Programma Feest aan Zee: Scheveningen 200 jaar badplaats

1024 getoond, 63 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *