Wandeling door jubilerende parelroute Bezuidenhout (filmpje)

Foto Haagse Dingen rtgrg

Foto Haagse Dingen

In het weekend van 9 en 10 juni werd in Bezuidenhout de 10e editie gehouden van de parelroute door het stadsdeel. 52 deelnemers hadden hun woning of atelier opengesteld om met iedereen die dat wilde te delen wat hun hobby of passie is.

Dubbel feest

Dit was de tiende keer dat dit wordt georganiseerd door de vrijwilligers uit de wijk. Will Snijders – Twilt, een van de eerste vrijwilligers werd dan ook echt verdiend, door een kersverse wethouder (Robert van Asten) in het zonnetje gezet.

Foto Haagse Dingen 6y

Foto Haagse Dingen

Onverwacht

Zij kreeg voor haar inzet de Haagse Stadsspeld. Dit gebeurde na een optreden van de kinderen van de Nutsschool Bezuidenhout, die twee liedjes uit hun schoolmusical lieten zien.

Ook RasBezuidenhouter Sjaak Bral sprak op zijn manier iedereen op het parkeerterrein in de Carpentierstraat toe en wenste iedereen een fijne wandeling langs al dat moois wat Bezuidenhout te bieden heeft.

Foto Haagse Dingen 965

Foto Haagse Dingen

29 van de 52

Onze reporter heeft in deze twee dagen een kijkje genomen bij 29 van deze bijzondere parels. Met een kleine onderbreking liep hij door de straten van Bezuidenhout. Hij werd overal hartelijk ontvangen en kreeg de kans om een heleboel mooie dingen te zien. Van schilderwerk tot en met creaties gemaakt van glas. Wat voor mooie dingen zou je kunnen maken van oude theezakjes? Ook werd hij verrast door een extra jonge parel die hem beloonde met een klein kunstwerkje.

Verslag

In het onderstaande verslag zie je een uur lang wat onze reporter zoal heeft gezien en heeft meegemaakt. Met dank aan: Will Snijders – Twilt en alle deelnemers en bezoekers van deze 10e editie van Parels van Bezuidenhout – www.haagsedingen.nl.

1908 getoond, 304 bekeken

One thought on “Wandeling door jubilerende parelroute Bezuidenhout (filmpje)

  1. Door mijn ontslagvergoeding na een dienstverband van groso modo een kleine 40 jaar, was ik in staat een hypotheek te nemen op een ordetelijke benedenwoning in de betere buurt, waarin ik mij zelfstandig heb kunnen vestigen. Het moge geen betoog dat ik mijzelf als relatieve nieuwe parel herken in dit initiatief van hoog statuur. Anders dan in menige arbeidersbuurt brengt dit natuurlijk een voorbeeldfunctie met zich mee. Het moge geen betoog dat bij het beheren van deze erfgoederen geen kosten gespaard worden. Ik doe dit graag sinds “inmiddels ex” vrouw met kinderen het huis zijn uitgevlogen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *