Wat te doen in 24 uur in Den Haag volgens een local? (2)

24 uur in den haag local

Foto: Izabela Nerat

Wat de Lonely Planet aanraadt om te doen als je 24 uur in Den Haag bent, is een knap staaltje Den Haag. Je snuift cultuur, eet heerlijk, hoort wat muziek en slaapt in een prachtig bedje. Wat je helaas ook doet, is bakken met geld uitgeven.

Dat maakt op zich niet uit, geld uitgeven blijft leuk, maar meer voor minder is ook wel fijn. Daarnaast miste ik de natuur een beetje. Den Haag heeft immers genoeg te bieden. Ook ben ik meer zo iemand die door schattige straatjes dwaalt en zo de stad proeft in plaats van alleen maar georganiseerde dingen doen. Daarom hierbij mijn dwalende versie van 24 uur in Den Haag.

24 uur in Den Haag met een local:

Ochtend: je komt in hetzelfde prachtige station Den Haag Centraal aan. Onder de ontmoetingswolk heb je met je vrienden afgesproken. Dan huur je een ov-fiets om alle mooie plekjes van Den Haag in 24 uur te kunnen zien. Hier heb je uiteraard wel een abonnement voor nodig. Is dat te moeilijk? Dan kan je ook op andere plekken fietsen huren. Eerst maar eens lekker ontbijten. Hup, op de fiets richting het centrum. Zorg dat je niet overreden wordt bij het chaotische stukje bij het Koningin Julianaplein en dan kun je door naar het Plein. Hier vind je Happy Tosti, een sociaal restaurant waar je heerlijke tosti’s krijgt die je de dag wel doorhelpen. Daarnaast word je bediend door medewerkers met een arbeidsbeperking. Je gaat niet alleen vrolijk, maar ook een ervaring rijker naar buiten.

Dan even met de fiets langs het Binnenhof, dat mag je echt niet missen. Een paar oeh’s 24 uur in den haagen ah’s later fiets je het shopcentrum van Den Haag binnen. Met de fiets aan de hand kun je door het Noordeinde wandelen, hier en daar de Papestraat, Oude Molstraat en de Molenstraat meepakkend voor bijzondere en vintage winkeltjes. Even koffiedrinken bij Juni, uiteraard met een de Walnoot-Mascarponetaart met ahornsiroop, cheaten mag vandaag wel even. Dan is het leuk om via de Prinsestraat door de Paleistuin te wandelen. Sfeervol, gezellig en je kan even gluren in de koninklijke stallen.

Middag: Dan kan je zo doorfietsen naar de, naar mijn mening, gezelligste straat van Den 24 uur in den haagHaag: de Piet Heinstraat. Altijd druk, met leuke aparte winkels en de lekkerste restaurants. Vooral in de zomer is het echt genieten, iedereen zit buiten aan houten tafeltjes te borrelen en te eten. Nu wordt het wel eens tijd voor een lunch en dan is de Crunch echt aan te raden. Ze hebben veel keuze, ook voor mensen met een allergie is er genoeg te eten en de koffie en de bijbehorende blondie zijn goddelijk. Door die blondie ga ik geregeld stuiterend naar huis.

Daarna moet je echt even langs het Vredespaleis, het mooiste en imposantste gebouw dat er is. Als je geluk hebt, staan er bussen vol toeristen de meest vage en niet geïnspireerde selfies te maken, levert meestal wel een klein binnenpretje op. Dan kom je zo terecht in de Scheveningse bosjes en met de fiets aan de hand kun je even genieten van dit prachtige bos.

Er moet natuurlijk ook nog wat cultuur gesnoven worden, we zijn immers geen cultuurbarbaren. Daarom kun je na het bos door naar het Gemeentemuseum en het Fotomuseum. Meestal hebben ze prachtige tentoonstellingen en de rust die er heerst is alleen al een bezoekje waard. En het café van het Gemeentemuseum is een gezellige plek om een lekker borreltje te drinken.

Avond: na de musea is het tijd om even een frisse neus te halen. Je kan je snufferd

24 uur in den haag

Foto: Laura van Beek

natuurlijk onder de kraan duwen, maar een echte echte frisse neus haal je nergens anders dan op het strand in Scheveningen. Fiets in de stalling en hop het strand op. Misschien even met de voeten in het water (ligt aan het seizoen natuurlijk) en dan wandel je zo door naar de nieuwe toeristentrekker van Den Haag. Het reuzenrad. Tot 22.00 uur kun je genieten van een prachtig uitzicht over strand, zee en de Haagse skyline, misschien zie je zelfs de Haagse tieten.

Om een hapje te eten, zijn er meerdere opties. Je kunt het dichtbij huis zoeken op De Pier. Genoeg foodtrucks om jou te voorzien van een lekker stukje vlees. Je kunt er ook voor kiezen om terug te fietsen naar de stad (daar moeten we toch heen voor het avondprogramma). Dan is Lapsang in de Oude Molstraat een echte aanrader! Overdag is het een theehuis, maar ’s avonds wordt het omgetoverd tot een restaurant met de lekkerste wijnen. Heb je zin in iets anders? Dan is het Mexicaanse restaurant Kua erg lekker! Vers, puur en heerlijk gekruid.

24 uur in den haagDan wordt het tijd om te drinken en dat kan toch echt het beste op de Grote Markt en het Plein. Een beetje afwisseling is leuk, dus ik zou zeggen: begin bij de Grote Markt. Doe een lekker drankje bij de Zwarte Ruiter of een cocktail bij Vavoom en ga daarna door naar De Paap voor wat live-muziek. Hier kun je de avond eindigen, maar de echte Hagenaar, of eigenlijk spreek ik vooral voor mezelf, gaat nog even door naar het Plein. Lekker dansen kun je bij Cloos of de Barlow en als je echt de full The Hague experience wil, moet je toch echt eindigen in het Feest van Sinterklaas.

‘S nachts: tegen deze tijd weet je van onder niet meer dat je van boven leeft en maakt het eigenlijk geen reet uit waar je slaapt. Zolang het maar een bed is toch? Toch is het wel fijn om leuk wakker te worden en backpacker Hostel The Hague is dan een uitstekende keuze om wakker te worden. Wil je liever iets luxer? Kies dan één van deze Bed and Breakfasts in Den Haag. Kun je die kater gelijk wegwerken met een goed ontbijt!

Wat zijn jouw 24 uur in Den Haag?

Wat zou jij aanraden om te doen als je 24 uur in Den Haag hebt? Laat het weten in een reactie. De leukste reacties komen in de follow-up ‘Wat te doen in 24 uur in Den Haag volgens DenHaagDirect-lezers’.

Lees hier de 24 uur in Den Haag met Lonely Planet.

5959 getoond, 2687 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *