Weer een nieuw record, meer dan 80.000 unieke bezoekers in mei 2015!

Het-5-mei-festival-2015087Dat Den Haag en Scheveningen veel te bieden hebben, is ook in mei 2015 weer gebleken! De maand begon, na de Dodenherdenking, met het Bevrijdingsfestival dat door een record aantal bezoekers (60.000) werd bijgewoond. Op 5 mei vond voor het eerst ook een stijlvol Bevrijdingsfestival in Voorburg plaats. De Japanse tuin in Clingendael werd weer open gesteld (nog tot 7 juni) en op 2 mei was het gevecht van de eeuw tussen de boksers Mayweather en Pacquiao live te zien bij O’Casey’s in Den Haag.

Glow-Run-Scheveningen-20150029De Glow-Run zorgde voor een lichtgevend lint van hardlopers langs de kustlijn. Tijdens Pure Buren op 17 mei kon je in het Zeeheldenkwartier genieten van allerlei lokale, ambachtelijke, verse en lekkere producten en van 29 t/m 31 mei vond de 2e editie van het Festival Designkwartier plaats. Den Haag Sculptuur ging, onder de naam Vormidable, toch weer door en staat dit jaar in het teken van de Vlaamse Hedendaagse Beeldhouwkunst (nog tot 30 augustus).

Op 25 mei vond de eerste Salt Market plaats op de Scheveningse Boulevard met 80 kramen met allerlei lokale (Scheveningse), biologische, ambachtelijke en artistieke producten. Het voormalig KPN-gebouw in de Binckhorst werd gesloopt, dat leverde mooie beelden op en Den Haag is aan het Buitenhof weer een nieuw een nieuw Italiaans restaurant rijker: Restaurant Norma Italian Kitchen & Bar. Natuurlijk stonden er ook tijdens Hemelvaart en Pinksteren veel bijzondere evenementen en activiteiten op het programma in Den Haag en Scheveningen. Ook de Haagse Markt was open op Tweede Pinksterdag.

Op de verkiezing van het lekkerste ijsje werd flink gestemd, dit leverde uiteindelijk twee Uitblinkers op in de Theresiastraat: Melbalino en Luciano’s. Binnenkort gaan we de taarten van Maison Kelder uitreiken en uiteraard de ijsjes proeven bij beide ijszaken! Ook op de verkiezing van het beste Biercafé wordt inmiddels weer volop gestemd.

Samen met de blogs van onze bloggers zorgden deze berichten voor een nieuw bezoekersrecord: 83.210 unieke bezoekers in mei 2015!!! De meest gelezen blogs van onze bloggers waren:

  1. Water en Brood: Biologisch veganistisch eten (Ka Hopster)
  2. Vormidable: kunst uit Vlaanderen op Lange Voorhout 2015 (Foto’s) (Richard Mulder)
  3. Alice bezoekt opening ReShare Store Leger des Heils Den Haag (Robert John Henderson)
  4. Nieuwe Haagse Taxibus onthuld (Herman Hiemstra)
  5. Wat een geluk met Mario Mulder (Iwan de Brabander)
  6. HIJS Hokij start seizoen 2015-2016 in vernieuwde Eredivisie (Jacqueline Stolze)
  7. Zondag 7 juni 2015 heropening Zuiderpark theater (Marleen Wagner)

De afgelopen mochten we ook weer nieuwe Vrienden en Direct Zaken partners verwelkomen: o.a. Escher in het Paleis, Kreativ Events, Bunkerdag, Venduehuis en Duurzaam Den Haag. Ook over deze bedrijven en instellingen kom je meer te weten op DenHaagDirect.

1613 getoond, 101 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *