Wegens succes extra voorstelling Rukmini Vijayakumar op India Dans Festival

Korzo India Dans Festival

Fotograaf: Sunder Ramu

Actrice, danseres en choreograaf Rukmini Vijayakumar bestormt de wereld met haar eigen benadering van Bharatanatyam. Deze week is de wereldpremière van haar voorstelling Mala in Korzo, tijdens het India Dans Festival. Vanwege de succesvolle voorverkoop is er een extra voorstelling geprogrammeerd op zondag 22 oktober 2017 om 16.30 uur. De kaartverkoop hiervoor is inmiddels van start gegaan via de website indiadansfestival.nl.

Over Rukmini Vijayakumar
Met haar achtergrond in moderne dans en ballet valt Bharatanatyam danseres en choreografe Rukmini Vijayakumar op door een frisse, atletische techniek en haar indringende expressie. Ze is een echte inspiratie voor jonge dansers. In Mala onderzoekt Rukmini de grenzen en mogelijkheden binnen de vertellingsstructuur en danstechniek van Bharatanatyam. Ze verschuift ons perpectief op ruimte, dynamiek en emoties en plaatst hierdoor de eeuwenoude dansvorm in een verrassende hedendaagse context.

Tijdens het India Dans Festival 2017 geeft Rukmini Vijayakumar ook enkele workshops. Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober geeft zij vanaf 10.00 uur een verdiepende Bharatanatyam Weekend Intensive voor intermediate en gevorderde dansers. Op maandag 23 oktober verzorgt zij om 20.00 uur de Monday Movement Class, die toegankelijk is voor dansers van alle niveaus. Aanmelden hiervoor kan via de festivalwebsite.

Programma India Dans Festival presenteert Indiase dans in hedendaagse context
Het India Dans Festival, georganiseerd door Korzo, laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Dit gebeurt op diverse manieren: innovatie van traditionele dansstijlen, westerse muziek die Indiase dans ontmoet, amateurs en professionals die samenwerken en met voorstellingen waarvan de thematiek raakt aan actuele maatschappelijke ontwikkelingen, zoals Satyagraha. De unieke signatuur en de groeiende belangstelling van artiesten en publiek maken het festival inmiddels tot een van de belangrijkste Europese manifestaties voor Indiase dans. Het India Dans Festival duurt nog t/m 29 oktober 2017.

Informatie en tickets India Dans Festival: indiadansfestival.nl

4361 getoond, 73 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *