Welk probleem in Den Haag wil jij opgelost zien in 2018?

DDD Award

Foto: merkdenhaag.nl (rechtenvrij)

Herken jij een probleem in je straat, wijk of stad dat je graag opgelost ziet worden? Dien dan nu jouw probleem in en help mee Den Haag nóg mooier te maken!

Dien nu jouw probleem in!
DDD Award (Dromen, Denken, Doen Award) koppelt Haagse inwoners aan ondernemers om van Den Haag een betere stad te maken. Tot en met 20 januari 2018 kunnen inwoners uit Den Haag een probleem indienen. Beschrijf het probleem hieronder in een reactie of op onze facebookpagina. Mailen kan ook naar info@denhaagdirect.nl. Laat altijd jouw naam en e-mailadres achter. Geef duidelijk aan in welke wijk het probleem zich voordoet.

Zo werkt de DDD Award
Dromenfase
In de dromenfase kunnen Haagse bewoners hun maatschappelijke problemen indienen. In de eerste week van februari kunnen mensen stemmen op het probleem waar zij graag een oplossing voor zien. De negen problemen met de meeste stemmen worden gepresenteerd aan ondernemers tijdens het Dromen Event op 15 maart 2018. De ondernemers worden vervolgens uitgedaagd om een plan in te dienen om het probleem op te lossen.

Denkenfase
In de denkenfase kunnen ondernemers en ondernemende Hagenaars, hun plannen (max 3 A4) indienen om voor één of meerdere problemen een oplossing te bedenken. Een jury beoordeelt deze plannen en de beste worden gepresenteerd op het Denken Event. Op basis van de presentaties bepaalt de jury welke drie ondernemers naar de finale gaan.

Doenfase
Deze drie finalisten werken hun idee uit tot een volwaardig businessplan. Op het Doen Event ná de zomer proberen zij de jury ervan te overtuigen dat hun plan het beste is om een van de problemen te verwezenlijken. De winnaar ontvangt de DDD Award en 10.000 euro om het plan ook daadwerkelijk uit te voeren.

Jouw probleem gaat door naar de stemronde als jouw inzending te maken heeft met:
1) mens of milieu;
2) niet de taak is van de wijkbeheerder, woningcorporatie of gemeente (dus geen kapotte stoeptegels, of een gevaarlijk fietspad enz.);
3) voorzien is van alle contactgegevens (deze gegevens worden niet op de website vermeld en zijn alleen bekend bij de organisatie). Je krijgt indien je gekozen wordt een rol bij het informeren van de ondernemers om het probleem aan te pakken, bijvoorbeeld door het opnemen van een filmpje over het probleem.

Inzendingen DDD Award editie 2016
Zie hieronder de problemen die tijdens de editie van 2016 de meeste stemmen kregen, om een beeld te krijgen van het type probleem waar wij naar op zoek zijn. Heb jij een soortgelijk maatschappelijk probleem? Aarzel dan niet om hem in te sturen!

Meer publieke toiletten en drinkwater-punten
Situatie: In de Haagse binnenstad zijn er plaszuilen voor de heren gemaakt, maar voor vrouwen blijft het behelpen. Maak meer en betere openbare toiletten in de stad! Het afval water kan gebruikt worden voor nieuwe grondstoffen of bijvoorbeeld biogas. Publieke toiletten kunnen dus een deel van hun investeringskosten terug verdienen op de lange termijn, doordat onze poep en plas geld waard wordt.
Probleemomschrijving: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de stad voldoende openbare toiletten en drinkwaterpunten heeft?

Woningnood voor starters en doorstromers
Situatie: Veel huizen worden platgegooid en er komt alleen maar vrije sector voor in de plaats. Terwijl er veel panden leegstaan.
Probleemomschrijving: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat starters en doorstromers kans maken op een betaalbare woning?

Jonge allochtonen worden uitgesloten van werk
Situatie: Haagse jongeren met hun roots in het buitenland, worden nog te vaak uitgesloten van werk. Zij hebben het gevoel dat zij op grond van hun afkomst niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit demotiveert de jongeren en als samenleving laten we een hoop potentieel liggen.
Probleemomschrijving: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat allochtone jongeren meer kans krijgen op een goede baan?

16776 getoond, 331 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *