Wereldkankerdag in HMC Antoniushove voorziet in behoefte

wereldkankerdag

HMC-verpleegkundige, Mirjam Graat, vertelt haar eigen verhaal over borstkanker. Foto: Michel Groen

Zondag 4 februari 2018 was het Wereldkankerdag en daar werd in HMC Antoniushove, hét kankercentrum in de regio, uitgebreid aandacht aan besteed. Het programma in Leidschendam, gericht op het omgaan met kanker en met je omgeving, trok ruim 35 bezoekers. De middag bestond uit een lezing van een verpleegkundige die zelf borstkanker heeft gehad, een workshop met een psycholoog en een groepswandeling onder leiding van een natuurgids.

Wereldkankerdag HMC 2018

HMC-verpleegkundige, Mirjam Graat, vertelt haar eigen verhaal over borstkanker. Foto: Michel Groen

Organisator Rigtje Smid kijkt met veel voldoening terug op de dag: “Er waren mensen van alle leeftijden, twintigers, zestigers en alles daar tussen in. Sommige waren zelfs vanuit Breda gekomen, omdat het thema hen zo aansprak. Veel bezoekers hadden ook iemand uit hun omgeving meegenomen: een vriendin, partner of familieleden. Leuk om te zien was dat mensen actief meededen aan de gesprekken en dat er echt contact was. Na de wandeling in de omgeving, waar ook zo’n beetje iedereen aan meedeed, kwamen mensen weer terug om na te praten en telefoonnummers uit te wisselen. Daar ben ik zo blij mee. Dat is waar we het voor doen.”

Rigtje Smid is coördinator van het Informatieplein Oncologie van HMC Antoniushove. Hier kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor betrouwbare informatie, een luisterend oor en een divers activiteitenprogramma. Ook als de behandeling niet in HMC plaatsvindt.

Kijk voor meer informatie op www.haaglandenmc.nl/informatiepleinoncologie

2410 getoond, 66 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *