Wie heeft de oplossing om DHD te laten Blijven? Reageer nu!

Blogster van DHD

Ongeveer zes jaar geleden ben ik ingestapt bij DenHaagDirect. Met ’n foto van ’n mooie zonsondergang. Toen ben ik gevraagd of ik wilde gaan bloggen voor DenHaagDirect.

Ik was uitgenodigd voor een avond, waarin alles werd uitgelegd, wat er van ons bloggers verwacht werd, de do’s en dont’s. Een team met jonge mensen had ’t plan opgevat, om bloggers te laten vertellen over dingen die in Den Haag spelen, gebeuren, gaan gebeuren, om zo te lezen, hoe zij hier tegenaan keken.

Mailing vol verrassingen

Ook ging er eens in de zoveel tijd een mail rond, met artistieke uitjes, waar je je voor op kon geven en dan werd je wel of niet ingeloot om daarnaartoe te gaan, in ruil voor ’n blog. Zo heb ik mooie stukken gezien en vele organisaties leren kennen waar ik zonder DenHaagDirect nooit van zou hebben gehoord. Het is leuk om daar verschillende verhalen over te lezen van verschillende bloggers om zo ’n veelzijdig beeld te kunnen krijgen. Ook bijzondere dansoptredens in Korzo zou ik nooit hebben gezien, zonder hen. Waarvoor mijn grote dank. Het was altijd een feestje.

Ontmoeten van andere bloggers

Jaarlijks hadden we een borrel waar we andere bloggers ontmoetten en even met elkaar konden bijpraten over dingen van alle dag. Daarin werd ons dan ook verteld, wat er te gebeuren stond voor het komende jaar. Ook kon je zelf aankondigingen doen op de website, van te gebeuren festiviteiten, of foto-verslagen van evenementen die je had bezocht. Zo werd het ’n mooie site, die in de breedte bijna alles versloeg wat er in Den Haag gebeurde.

Of wat te denken van het uitje met stagiairs Ronnie en Michael in 2012 naar Landgoed Clingendael, waar Michael nog nooit was geweest, en we hem zo een beetje natuur wijsheid bij hebben gebracht. We hadden een geweldige middag. Ik heb vele vrijwilligers bij DHD zien komen, en zien gaan.

Onder de indruk

Ik was zeer onder de indruk van mijn avond dankzij DenHaagDirect bij: Stichting Blijf Vrouw! Stichting Blijf Vrouw in Den Haag zet vrouwen uit de regio Den Haag met een levensbedreigende ziekte en die verkeren in sociaal economische moeilijkheden in het zonnetje. Blijf Vrouw steunt deze vrouwen met een verwenarrangement of vervult een ultieme wens.

Dit was een kant van het leven, waar ik tot dan toe, wel van gehoord had, op afstand, maar nog nooit met vrouwen had gesproken, die dit hadden ondergaan, en die ervan waren genezen, door de knappe koppen die doctoren heten. Ik was zeer onder de indruk, en heb daar ook een vriendin leren kennen, en dit allemaal dankzij DHD. Ik bedoel maar.

Het was een beetje familie

Het was een beetje familie, niet dat we elkaar geregeld zagen, eigenlijk te weinig, vooral de laatste jaren, dat ik ’t zelf te druk had met andere zaken, gelukkig merendeel leuke dingen, maar lukte het mij niet meer, om naar meetings te komen. Toch was er ’n soort ongeschreven verbintenis, een wij gevoel, althans, zo heb ik het ervaren.

Natuurlijk hadden we meer lezers moeten hebben, natuurlijk had er meer gereageerd moeten worden. Sinds ik o.a. moderator ben op HaagsWijknieuws op Facebook, deelde ik tot op de dag van vandaag blogs van Den Haag Direct. Waarom? Omdat ik vind dat er goede dingen worden gedeeld, geschreven, van nieuwswaarde, die ’n groot publiek verdienen, en omdat ‘t ‘familie’ is, die ik ook graag een graantje mee wil laten pikken, van ’n site met groot bereik.

Dan krijgen we nu een mail, waarin staat dat het doek valt. Wat ontzettend jammer. Het is ’n uniek concept, waarbij wij bloggers zelf ons eigen verhaal konden aanleveren, en de mensen bij DHD dit dan op de website zetten. Waar vind je anno 2018 zoiets?

Waar is de reddende engel, die hierin wil stappen?
Ik vind het ontzettend jammer dat dit concept verslaggeving, door de ‘gewone Hagenees’ gaat verdwijnen. Ik zou willen dat ik de oplossing had, dan zou ik ‘m onmiddellijk aandragen. Maar helaas, ik heb het antwoord niet, wie dit wel weet? Mail met DHD en gooi jouw suggesties bij Jeroen & Michael neer, en kijk of er iets mogelijk is, waardoor er ’n unieke manier van Haags nieuws verslaan, door doodgewone Hagenaars/Hagenezen niet verloren zal gaan. Want dat is voor eeuwig zonde !!!

Oh Oh De Haag
mâhie stad achtâh de dùine
De Haag Direc
Lange Pâhte
En ut plèn

Oh Oh De Haag
ik zâh met niemand wille rùile
Mètèn gaan hùile
As r gèn DHD zâh zènnnnnnnnnnnnnnnnnn

~0~
(vertaling)
Oh Oh Den Haag
mooie stad achter de duinen
Den Haag Direct
Lange Poten
En het plein

Oh Oh Den Haag
ik zou met niemand willen ruilen
Meteen gaan huilen
Als er geen DHD zou zijn

Marjon van der Vegt

1922 getoond, 227 bekeken

7 thoughts on “Wie heeft de oplossing om DHD te laten Blijven? Reageer nu!

  1. Beste Jeroen en bloggers. Als het doek dan echt valt – en ik hoop heel erg dat dat niet gebeurt – dan nodigt Den Haag FM alle bloggers uit om eens te komen praten over mogelijkheden om je werk voort te zetten bij ons. Geen lijkenpikkerij! We hopen echt dat deze site blijft. Maar we zien het enthousiasme van jullie en staan open voor gesprekken.

  2. Wat is dan het onderliggende ‘probleem’ waar je een ‘ oplossing’ voor zoekt? Ja DHD stopt, dat begrijp ik nog. Maar waarom lees ik nergens in dit artikel…. Dus hoe moeten we dan met een oplossing komen?

  3. Da’s een gevalletje jammer Richard. Geen woord is van’ iets’, dus is wat je zegt niet correct. Jammer dat je de grap er niet van inzag, en dat je de boodschap mist van mijn blog, Fijne dag nog. Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *