Wine & lime op het Anna Paulownaplein

Wicked Wines, aan één van de mooiste pleinen van Den Haag, het Anna Paulownaplein, is een heerlijke plek om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het ligt goed verscholen in het Zeeheldenkwartier, maar als je het eenmaal hebt gevonden blijf je er terugkomen. Met dit mooie weer een goede reden om Wicked Wines als Vriend van de Maand te selecteren.

Op het terras zit een gemengd publiek, een student, een echtpaar, oudere dames een stel vriendinnen. Ze genieten van de zon en een goed glas wijn en de rust van het Anna Paulownaplein. Jack, samen met de kok Jeffrey de eigenaar, neemt tijdens ons bezoek alle tijd, net als hij voor zijn gasten doet.

Jack is een geboren horecaman. Op z’n 18de werkte hij al in de Oldtimer, een kroeg tegenover de Paap. In 1996 kreeg hij de kans om de Paap over te nemen van de toenmalige eigenaar. ‘Na 13 jaar de Paap was ik toe aan wat anders, een nieuwe uitdaging. Jeffrey en ik werkten al jaren samen en 2,5 jaar geleden hebben we de stap gezet om iets nieuws te beginnen. Bij Wicked Wines kom je niet om even snel een wijntje te drinken. Wicked Wines is een plek om mensen te ontmoeten, binnen in het restaurant of aan de bar, of buiten op het terras. We zijn 7 dagen per week vanaf 11.00 uur open. Dat vind ik belangrijk, onze klanten komen nooit voor een dichte deur te staan’. Dat Wicked Wines een goede plek is om mensen te ontmoeten blijkt wel uit  de maandlijkse flitsdate sessies die hier na de zomer weer iedere 1e en 3e zondag van de maand worden georganiseerd. De laatste zondag van de maand is er live muziek. Nieuwe formaties, akoestisch, zang, gitaar en viool. ‘Een beetje de sfeer van een Ierse pub’ volgens Jack. In de Paap werkte hij met bekende Haagse bands, dus wie weet ontstaat hier weer een nieuwe Haagse topband.

Jack met zijn tip voor deze zomer, een Wicked Lime

Bij Wicked Wines kan je de wijn die je bestelt eerst proeven, ook als je een glas bestelt. ‘We bieden een brede selectie aan wijnen, vooral uit de nieuwe wereld, Chili, Portugal, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika. Zelf heb ik ook veel gereisd, met een glas wijn uit een ver land krijg ik weer helemaal het gevoel alsof ik die reizen opnieuw beleef.’

Naast de klassieke wijnen zijn bellini’s (vers aarbeiensap met prosecco) en rosé cava deze zomer populair, maar de echte tip van Jack is de Wicked Lime. Een acoholvrij drankje, met lime en verse munt. Heerlijk verfrissend, Jack geeft gasten van Wicked Wines graag het recept mee voor thuis. Ook de granberry variant smaakt naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *