Winkels in Den Haag op zondag tot 23.00 uur open: voor of tegen?

Grote Marktstraat Spui 2013

Foto: Harry van Reeken

In de Haagse gemeenteraad wordt momenteel gediscussieerd over de openingstijden van winkels op zondag. Wethouder De Mos wilt dat winkels op zondag voortaan openblijven tot 23.00 uur in plaats van tot 18.00 uur.

GroenLinks is echter van mening dat openingstijden tot 23.00 uur nadelige gevolgen kunnen hebben voor werknemers en kleine winkeliers. Zo zou dit voor winkelmedewerkers kunnen betekenen dat ze voortaan ook op zondagavond beschikbaar moeten zijn, wat ten koste gaat van hun vrije tijd. GroenLinks stelt daarom voor om in het eerste jaar de openingstijden tot 21.00 uur te verruimen en wilt hiermee de wethouder tegemoetkomen.

De gemeenteraad zal vandaag, donderdag 29 november, beslissen over de sluitingstijden.

Ben jij voor of tegen een verruiming van de openingstijden op zondag? Ben je voor, welke sluitingstijd heeft dan jouw voorkeur? Laat onder de blog een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

12100 getoond, 257 bekeken

6 thoughts on “Winkels in Den Haag op zondag tot 23.00 uur open: voor of tegen?

  1. Wat een zuurpruimen reacties allemaal zeg, tuurlijk moet je dit doen een beetje leven in de brouwerij Den Haag Bruist

  2. zondag tot elf uur is belachelijk. langer dan 6 uur lijkt me wenselijk, evenals de zaterdag. de meeste winkels gaan dicht om 5 uur of half 6. neem een vaste tijd en houd je eraan. 7 0f 8 uur lijkt me een juiste tijd. daarna gaan de mensen die werken hun eigen ding doen. en zondag idem dito. de mensen die werken moeten maandag weer vroeg op, wat blijft over het gajus wat niets te doen heeft alleen rottigheid, kijk naar de binnenstad donderdagavond

  3. Ik begrijp niet dat we er met ons alleen intrappen. We worden gepiepeld door de commercie doordat ze behoeften creëren die niet nodig zijn, waarna wij geloven dat we het nodig hebben. Het is complete idioterie dat winkels in het centrum tot 23.00 uur open zijn. Helaas toont de koopavond op donderdag al aan dat alleen het politiekorps het drukker krijgt en niet de winkelier.

  4. De V&D heeft dit 20 jaar geleden door de week gedaan tot 20 of 21 uur en het werkte niet. Wat wel werkte was dat de criminaliteit in de V&D toe nam.
    Als je toch open wilt, doe dan alle winkels dagelijks tot 20 of 21 uur een jaar als proef en kijk wat er uit komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *