Winterfair voor bewoners Morgenstond (filmpje)

Ik was namens Haagse Dingen twee dagen te gast bij de Morgenstondse Winterfair, om een filmpje te maken. Deze fair bestond uit drie dagen lang wijkbewoners vermaken met muziek, bingo, kaarten en als afsluiter een voorstelling van Paul van Vliet. Dit feest werd mogelijk gemaakt door het stadsdeelkantoor, de Uithof en tal van ondernemers van de Leyweg.

Dag twee

WinterfairIk kwam op de tweede dag pas kijken wat was bedacht door Corrie Muller, Jos Muller en Charles Crown. Zij hadden gezamenlijk dit heerlijke festijn bedacht om drie dagen lang jong en oud bezig te houden met muziek, dans en sneeuw. De Morgenstondse Winterfair werd gehouden op het terrein van SOS Kwieksport. Even was het speelveld omgetoverd tot een winterpretpark.

WinterfairSchaatsen en glijden in de sneeuw

Voor velen was het genieten van de berg sneeuw en de mogelijkheid om te schaatsen op een kunstijsbaan. Veel kinderen moesten wel even wennen aan dat schaatsen. Voor sommigen was het de eerste keer. Ook het van de sneeuwberg afglijden met een grote autoband werd door jong en ook oud geprobeerd.

Luchtkussen en een kleine kermis

Naast al die sneeuwpret was er een kleine kermis en een verzameling oud-Hollandse spellen. WinterfairBinnen was er gedacht aan de innerlijke mens. Met gezonde broodjes, maar ook een vette hap was er mogelijk. Moest wel even lachen om een oma en haar kleinkinderen die zaten te genieten van een patatje. Een van de twee zat aan een frietje te knabbelen maar die was iets te heet. In de avonduren was er ook nog een kaart en bingo avond. Maar na 12 jaar bingo en kaart avonden te hebben gedraaid, geen zin in om te gaan.

Dag drie

Voor de kinderen was er nog steeds de mogelijkheid om buiten veel te doen. Binnen werd de ruimte omgetoverd naar een klein oud cafeetje. Met tafelkleedjes uit grootmoeders tijd en pel pinda’s. Deze aankleding werd georganiseerd door de mensen van het Danspaleis.

WinterfairDansen op de muziek van toen!

Het Danspaleis draaide tijdens hun drive-in showmuziek uit de tijd van toen. Velen bekende ouwe plaatjes kwamen weer eens uit de platen koffer. En dan zover het mogelijk was kon iedereen dansen op de klanken van Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Ook een polonaise mocht niet ontbreken. De gastdames en -heren van het Danspaleis vroegen iedereen om mee te dansen.

Wethouder

WinterfairOok aanwezig was Rabin Baldewsingh, hij doorbrak de gezelligheid even met een toespraak. Aan het einde van zij praatje riep hij iedereen op om te ‘Rock ‘n’ Rollen’. Was wel even schrikken, want ja al die oudjes dan bewegingen zien doen die je niet verwacht. Ook de wethouder huppelde er op los.

Naar Paul

Als uitsmijter van deze dag was een theatervoorstelling van Paul van Vliet. Corry Muller had een oproep gedaan bij de EO om iets te kunnen organiseren voor de ouderen in Morgenstond. Uit deze oproep kwam het danspaleis naar voren en een voorstelling van Paul van Vliet. Alleen het vervoer moesten ze zelf organiseren. Gelukkig bood de Uithof een oude schoolbus aan. Alleen een chauffeur moesten ze zelf nog regelen.Winterfair

Na wat moeilijk draaien kon eindelijk deze grote oranje bus geladen worden met de ouderen die mee gaan. Met het geluid van een oude tractor op de achtergrond waren we op weg naar het theater.

Hoogtevrees

Eenmaal aangekomen werden de kaarten uitgedeeld door de manager van Paul van Vliet. Veel van de kaarten die beschikbaar waren, waren plaatsen op een van de grote balkons. Wat bleek, ik had met meerderen een plaatsje op de derde verdieping. WinterfairDus vele trappen beklommen om er te komen. Het was voor meerderen, waaronder ik, best wel eng daar hoog in de nok van het theater.
Daarna was het genieten van de grappen van Paul van Vliet. Na een klein kwartiertje viel zijn draadloze microfoon uit. Maar als een echte theaterman dan maar zonder verder.

Eerste voorstelling in 30 jaar

Majoor Kees en een paar van de klassiekers kwamen voorbij. Een hele grote groep van de mensen die mee zijn geweest, zijn al velen jaren niet meer naar een theater geweest. Een van de dames die ik sprak was dertig jaar geleden naar het theater geweest. WinterfairEn dan nog de Koninklijke schouwburg, hier waren meerderen nog nooit geweest. Zij keken hun ogen uit en genoten van al dat pracht en praal.

Aan het einde van de voorstelling zag je velen oogjes glunderen na hun uitje. Aan het einde ging ik met tram 9 naar huis, dat scheelde weer een ritje in die grote oranje kanarie bus. Deze happening was leuk en bijzonder. Ik neem mijn pet af voor de mensen die dat allemaal hebben georganiseerd.

1528 getoond, 44 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *