WK Zandsculpturen 2018 op Lange Voorhout – 4 t/m 12 juni 2018

Bron foto: persbericht

Het Wereldkampioenschap Zandsculpturen is een driejaarlijkse internationaal evenement dat dit jaar voor het eerst gehouden wordt in Nederland. En wel op het sfeervolle Haagse Lange Voorhout!

WK Zandsculpturen 2018
Tijdens het kampioenschap kun je van 4 t/m 12 juni op het Lange Voorhout tussen 09.00 en 18.00 uur van dichtbij genieten hoe topartiesten uit maar liefst acht verschillende landen de strijd met elkaar aangaan. De acht landen die deelnemen aan de competitie zijn: Groot-Brittannië, Ierland, Japan, Mexico, Rusland, Singapore, Tsjechië en de Verenigde Staten.

Nederland doet zelf niet mee aan de wedstrijd. Maxim Gazendam, in 2015 uitgeroepen tot Nederlands en Europees kampioen Zandsculptuur, zal wel namens Nederland een zandsculptuur maken. Zijn zandsculptuur wordt opgedragen aan Scheveningen, dit ter viering van de 200e verjaardag van de badplaats.

Winnaar
Op woensdag 13 juni 2018 maakt de vakjury de winnaar bekend. Vervolgens zijn de zandsculpturen nog tot en met 19 augustus 2018 gratis te bezichtigen. In de avond krijgen de kunstwerken tevens verlichting, zodat het er allemaal nog mooier uitziet.

Lees ook: Programma Feest aan Zee: Scheveningen 200 jaar badplaats

 

13193 getoond, 2494 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *