World Championship Sand Sculpting op het Lange Voorhout (filmpje)

Foto Haagse Dingen 67

Foto Haagse Dingen

Op het Lange Voorhout vindt het World Championship Sand Sculpting plaats dat gedurende de zomer veel bezoekers zal trekken.

Thema

In het kader van de viering van 200 Jaar Badplaats Scheveningen zal op het Lange Voorhout in Den Haag van 4 tot en met 12 juni 2018 het World Championship Sand Sculpting worden gehouden. Het is de eerste keer dat Nederland (Den Haag) gastland is van dit unieke wereldkampioenschap op het gebied van zandsculptuur, dat eens in de 3 jaar wordt gehouden.

Foto Haagse Dingen 98

Foto Haagse Dingen

Maximale vrijheid

In totaal verrijzen er 9 grote zandkunstwerken van maar liefst 4 tot 5 meter hoog. Elk sculptuur wordt vervaardigd door topkunstenaars, die geselecteerd zijn door de World Sand Sculpting Academy WSSA. Iedere kunstenaar maakt een eigen ontwerp, gebaseerd op het centrale thema “200 jaar zee, zand en …” De kunstenaars hebben met dit centrale thema maximale vrijheid om een spectaculair ontwerp te maken en gezien de hoge mate van creativiteit en inventiviteit van de kunstenaars, zal elk sculptuur een eigen verhaal vertellen!

Foto Haagse Dingen 234

Foto Haagse Dingen

Deelnemers

De 8 aan de wedstrijd deelnemende landen zijn: Japan, Singapore, Rusland, Mexico, Ierland, de Verenigde Staten van Amerika, Groot Brittannië en Tsjechië. De topartiesten uit deze landen creëren elk een sculptuur, waarin per stuk 40.000 kg speciaal zand wordt verwerkt. Op 13 juni 2018 bepaalt de vakjury welke sculptuur de beste is en welke deelnemer wordt uitgeroepen tot Wereldkampioen 2018.

World Championship Sand Sculpting – 4  juni t/m eind augustus 2018

2089 getoond, 148 bekeken

One thought on “World Championship Sand Sculpting op het Lange Voorhout (filmpje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *