Yvonne van Brocanterie Maria brengt kleur in je leven!

Brocante meubels met kleur – foto: Yvonne de Jonge

Yvonne de Jonge heeft een gezellige zaak met allemaal gekleurde meubels en de mooie krijtverf van de kunstenares Annie Sloan uit Engeland. Brocanterie Maria is gevestigd aan de Werkhovenstraat 92 2546VJ Den Haag. Vlakbij het Leyenburgziekenhuis.

Yvonne vertelt:

“Als klein meisje was ik altijd aan het tekenen. Mijn vader was ‘KLMer’ en daardoor tekende ik eigenlijk alleen maar vliegtuigen! Toen nog de DC 9 en DC 10 en later ook de Boeing 747. Op mijn 9e kreeg ik van mijn ouders mijn eerste schildersezel en een grote koffer vol met tubetjes olieverf. Ondanks dat ik een echt buitenkind was en veel op straat was, kon ik me heerlijk terugtrekken op mijn kamertje om aan mijn olieverfschilderijen te werken.

Op de middelbare school hadden we twee leerkrachten tekenen (meneer en mevrouw Numan) en ze zagen mijn talent. Tijdens de les mocht ik altijd naar buiten toe om daar in de natuur te tekenen.

Twee jaar nadat mijn vader overleden was kreeg ik een ‘stiefvader’ Cees! Hij was kunstschilder van beroep en had bij ons thuis zijn eigen schilderkamer waar ik graag bij hem kwam kijken als hij bezig was. Ik luisterde ook naar zijn verhalen over de renovatie aan de Nachtwacht en de bladgoudengeltjes die hij bij de Brenninkmeiers op het plafond schilderde. Ook Cees overleed en ik erfde al zijn schildersattributen.

Pas toen ik 20 jaar geleden zwanger was van mijn dochter had ik tijd en rust om weer te gaan schilderen. Heerlijk vond ik dat! Toen Romy 1 jaar was kochten we een huis op de Troelstrakade. Het was uitgewoond, maar het oude behang, de originele keuken en de marmeren schouwen waren nog aanwezig. Ik vond het geweldig! Marmeren schouwen, oude glasinlood ensuitedeuren en een oude keuken met gebloemde bruin-gele tegels. Iedereen verklaarde ons voor gek, maar ik verfde de tegels en de kastjes gewoon en had een super gezellige keuken. Mijn strakke meubels moesten toen ook oud brocante worden en ik verfde in de achterkamer de eettafel, het dressoir en de stoelen.

Yvonne de Jonge met Annie Sloan - foto: Yvonne de Jonge

Yvonne de Jonge (rechts) met Annie Sloan (links) – foto: Yvonne de Jonge

Mijn passie was geboren. Geen olieverfschilderijen, maar meubels verven en restylen! En nu heb ik van mijn creatieve passie mijn beroep kunnen maken. Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van de groep geselecteerde stockists van Annie Sloan Nederland! Ik ben blij dat ik de hele dag bezig mag zijn met mijn passie.

 

Tijdens de workshops die ik twee keer per week geef, kan ik mijn kennis overdragen aan enthousiaste dames en heren, die of hobbymatig of zelfs beroepsmatig meubels een tweede leven willen geven. Ik ben dan zo trots als ik de foto’s toegestuurd krijg hoe hun projecten gelukt zijn! Klanten laten mij ook vaak thuis komen, zodat we samen bepalen welke metamorfose het interieur nodig heeft, en hoe ze dat zelf het makkelijkst kunnen doen. Maar ik restyle ook voor hen in opdracht als ze het zelf niet willen of kunnen.”

alle kleuren van Annie Sloan - foto: Yvonne de Jonge

alle kleuren van Annie Sloan – foto: Yvonne de Jonge

De workshops zijn op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 23.00 uur. Voor € 39.95 incl hightea alle materialen en een meubeltje. Voor meer informatie: www.haagsbrocante.nl.

 

6093 getoond, 445 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *