Zangeres Jennifer Ewbank geeft optredens op Kasteel de Wittenburg

Jennifer Ewbank in hotel Atlantic – Foto: Martin Reitsma

De Haagse singer-songwriter en pianiste Jennifer Ewbank gaat een drukke periode tegemoet. Zo zal ze op 14 oktober en 18 november 2018 optredens doen op Kasteel de Wittenburg te Wassenaar tijdens een ‘Afternoon Tea.’ Eind deze maand start ze ook met een crowdfundingsactie om haar nieuwe EP te financieren.

Het is vorige week vrijdag een zonnige middag op Kijkduin als wij dit interview met haar doen. De locatie is het mooie hotel Atlantic waar goede service nog hoog in het vaandel staat met vriendelijk en bekwaam personeel. Jennifer vertelt dat ze op het Deltaplein nog in de muziekkoepel met haar zangkinderen heeft gestaan en vindt het jammer dat deze nu weg is. Deze badplaats is op de schop gegaan voor nieuwbouw.

In januari 2019 zal Jennifer bevallen van haar tweede kind;  een zoontje. Samen met haar man Robin en dochtertje Emily kijkt zij daar erg naar uit. Jennifer bezit een onbegrensde passie voor muziek die ze graag met haar publiek deelt. Ze is geboren en getogen in onze hofstad. “Ik hou van Den Haag en van het strand. Vroeger ging ik al naar leuke muziekcafés zoals de Paap,” vertelt ze. “Ik merk op andere plaatsen in ons land dat men Den Haag ook echt als muziekstad ziet.”

Respectvol met dieren omgaan
Tijdens ons interview wijkt haar hondje Billy geen moment van haar zijde. Drie jaar geleden componeerde ze het liedje ‘In zoveel gelijk’ het nationale dierendaglied waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de dierenbescherming ging. “Een van de normen en waarden die ik van huis uit mee heb gekregen is dat je respectvol met dieren om moet gaan,” gaat ze verder. “WorldAnimalProtection is een geweldige organisatie.”

The Voice of Holland
Jennifer deed in 2010 succesvol mee aan de Voice of Holland waarbij ze de halve finale haalde. “Mijn optredens waren toen erg gericht op het ‘Voiceplaatje’ achter de witte vleugel met dromerige kleine en gevoelige liedjes. Ik heb veel van mijn Voiceperiode geleerd. Ook zangtechnisch. Soms zong ik achter de vleugel en had ik niet voldoende lucht meer, dat kwam mijn zang niet ten goede. Ik heb in die tijd niet helemaal kunnen laten zien wat ik werkelijk kan.” In 2011 bracht ze het goed ontvangen album ‘London Tree’ uit.

Foto: Martin Reitsma

Crowdfundingsactie voor nieuw countryachtig album
“Ik heb nog zo’n 150 liedjes op de plank liggen, daar wil ik ook wat mee gaan doen.” Ik was op zoek naar een goede muzikant met een rauwe stem. Die heb ik gevonden in de persoon van Jonny Smokes. Met behulp van een indrukwekkende set pedalen (loopstation) en zijn gitaren creëert hij samen met Jennifer de sound en dynamiek van een volledige band.

Samen met Jonny als gitarist en achtergrondzangeres Cloë Groen gaat Jennifer binnenkort sessies doen met countryliedjes. “Daar liggen mijn roots. Cloë is ooit een van mijn eerste zangleerlingen geweest. Als 10-jarig zangkindje kwam ze bij mij. Ik ben echt opgegroeid met de muziek van Dolly Parton en van The Eagles. Mijn vader speelde dat al. Op London Tree stonden al wat countryachtigenummers. We nemen ook filmpjes op ten behoeve van onze crowdfundingsactie. Vervolgens kunnen we met producer Gordon Groothedde  aan de slag om de liedjes voor deze EP door te nemen.”

Optredens op kasteel de Wittenburg
“Na mijn bevalling in januari starten we dan op een nader te bepalen tijdstip met het opnemen en uitbrengen van ons nieuwe werk. Daarna kan ik me gaan richten op mijn hoofdrol in Doornroosje, de musical die vanaf september 2019 in de Nederlandse theaters te zien zal zijn. Ook daar verheug ik me op.” Ze kijkt eveneens uit naar haar optredens in de Wittenburg in Wassenaar. Het kasteel waar ze vijf jaar geleden het jawoord gaf aan haar man Robin. De locatie is erg prachtig. Het publiek kan dan genieten van een heerlijke ‘afternoon tea’ waarbij Jennifer met haar prachtige stem voor het muzikale entertainment zal zorgen. Meer info over haar optredens via: www.wittenburg.nl. Meer over haar crowdfundingsactie binnenkort via de site: www.voordekunst.nl/muziek.

3690 getoond, 77 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *