Zaterdag 25 november: Soulparty of the year bij Sociëteit Engels

Het publiek heeft het altijd naar zijn zin bij Engels.

Het publiek heeft het altijd naar zijn zin bij Engels.

Trek aanstaande zaterdag je souloutfit maar uit de kast en kom naar Sociëteit Engels voor een fantastische swingende avond met een aantal rasartiesten.
Dansen en slijpen op energieke en dansbare tonen met krachtige ritmes maar ook zwoele rijke georkestreerde klanken met het beste uit de soul en dancescene.Een avond met de grootste dance classics en herkenbare beats waarop iedereen die van soul, disco, funk en swingbeats houdt weer ouderwets uit zijn dak kan gaan. In de altijd gezellige Societeit Engels draait alles om live muziek en entertainment in een prachtige ambiance met betaalbare en lekkere hapjes en drankjes.
De bekende zanger Humphrey Campbell komt optreden met zijn broers Charles en Carlo samen met de West Coast Big Band, voor deze gelegenheid omgetoverd tot de West Coast Soul Band. De West Coast Big Band heeft op 10 juni dit jaar het big band concours in Hoofddorp gewonnen en dat in de topklasse! Zij moesten het opnemen tegen buitenlandse big bands en werden uitgeroepen tot dé nummer 1 Met de aansprekende sound van de gebroeders Campbell en de fantastisch Soulklanken van de West Coast Big band wordt het lekker genieten en voetjes van de vloer. Humphrey won in 1973 in Suriname een muziekfestival. Zijn prijs was een tournee door Europa. Het beviel hem in Nederland en hij komt bij Oscar Harris & The Twinkle Stars in de band.

In 1980 brengt hij Heaven’s Full of Angels uit. Hij studeert in die tijd zangkunst aan het Hilversums Conservatorium . Vervolgens geeft hij daar zelf les.

Hij werkt in 1989 mee aan de musical A Night At The Cotton Club samen met onder anderen de zangeressen Ruth Jacott, Denise Jannah en Madeline Bell.  Als sessiezanger horen we hem bij tal van andere bekende artiesten.

Tijdens het Eurosongfestival in 1992 werd Humprhey negende in een veld van drieëntwintig, hij zingt er ‘Wijs me de weg’.

Vervolgens gaat Campbell zich meer toeleggen op het produceren van artiesten als Ruth Jacott en Timeless. Met zijn broers Charles en Carlo treedt Humphrey Campbell in 1997 weer op de voorgrond als zanger. Zijn nieuwe groep CC Campbell brengt closeharmony-soulrepertoire. Het resulteert in het album Souls In Harmony.  Voorts produceert hij eind jaren negentig het album, Vals Verlangen, van Ruth Jacott waar hij ook een relatie mee heeft.  Hij is coproducent van het album Engelen uitgezonderd van Rob de Nijs en is in 2002 ook een van de producenten van het album Tastbaar van Ruth.

Liefhebbers van disco, funk en swingbeat kunnen dus bij Societeit Engels hun hart ophalen. Het belooft opnieuw een wervelend en sfeervol showspektakel te worden met dikke danshits van toen. Echt een avond uit je dak gaan op een mix van discohits uit ons collectieve geheugen en lekkere dance tracks van nu, samengesmolten in een spectaculaire show.

Wanneer: 25 november 2017 – zaal open 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur

Toegang: 10 euro.

Waar: Sociëteit Engels, Koningin Emmakade 4-5 B
2518 RJ Den Haag
06 20183048
info@societeitengels.nl
www.societeitengels.nl

 

817 getoond, 136 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *