Zeemeerminnen Parade 2013

bron: zeemeerminnenparade

De vierde Europese Mermaid Parade wordt op vrijdag 21 juni gehouden in Scheveningen. Je kan je kleden als een zeemeermin, kreeft, piraat, haai of Sponge Bob en langs de parade staan om je steun voor schone oceanen te tonen.

Het programma opent met een speciale TedKids sessie in het Appeltheater. De vijf meest briljante kinderen in Nederland van 10 tot 12 jaar zullen presenteren over hun meest innovatieve ideeën voor schonere zeeën.

The Mermaid Parade wordt gehouden op de Scheveningse boulevard en wordt georganiseerd door Stichting Aquarius om de Midzomer te vieren en om het wereldwijde probleem van de vervuiling van de oceanen aan de kaart te stellen.

Er zal ook een zeemeermin Race zijn. Je kan hierbij de titel van de snelste Zeemeermin in Europa te winnen. Je moet 25 meter over het strand met je staart tussen je benen lopen, 10 meter door het water en een duik nemen (tot een diepte van 40 centimeter) en dan terug naar de startlijn. Na de zeemeerminnen race  en andere zeedieren kan je feesten op het Mermaid Party.

Sinds 2010 komen Zeemeerminnen van over de hele wereld jaarlijks samen in Scheveningen voor de Zeemeerminnenparade, Zeemeerminnenrace en Zeemeerminnenparty. De Zeemeerminnenrace  is de zomerse tegenhanger van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in Scheveningen met elk jaar wel zo´n 10.000 deelnemers.

Ga jij verkleed als zeemeermin, kreeft, piraat, haai of Sponge Bob en ga jij een kijkje nemen?

bron: zeemeerminnenparade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *