Zeepkistenrace in de Zeeheldenbuurt (filmpje)

Foto: Haagse Dingen

Sophie (10) en Daphne (7) – Team Girlpower kregen de troostprijs Foto: Haagse Dingen

Wij van Haagse Dingen waren te gast bij de Zeepkistenrace in de Zeeheldenbuurt. Deze race was een van de vele activiteiten van het Zeeheldenfestival 2018.

Een paar weken geleden bezochten we een knutseldag en werden we gelijk uitgenodigd om dan ook de race op 7 juli te ervaren. En dan moet je gewoon een kijkje komen nemen he. Het kleine parcours was in de Prins Hendrikstraat aangelegd.

Foto: Haagse Dingendf

Mare (6) en Laura (6) – Team Plower Power kregen de Schoonheidsprijs Foto: Haagse Dingen

Niet zo maar meedoen

De deelnemers die wilden meedoen moesten wel aan een aantal dingen voldoen. Alle zeepkisten moesten fossielvrij en met gerecyclede dingen door de racers zelf in elkaar zijn gesleuteld. Een kleine groep juryleden beoordeelde de creaties. En hier werd dan gelet op welke zeepkist de snelste tijd neerzet. En welk team de meest originele zeepkist heeft gebouwd.

Foto: Haagse Dingen efrf

Het team Vik & Har-lee hadden een handige vader die van een oude rollator een wagentje had gelast en verdien hier voor dan ook de duurzaamheidsprijs. Foto: Haagse Dingen

Asso op het parkoers

De race begon bijna met een kleine hindernis. Een of andere persoon had zijn auto op het parkoers geparkeerd. Wat bleek, deze mooie rode sportwagen was een van de juryleden die als een Transformer tevoorschijn kwam.

Na alle racen vielen een paar deelnemers in de prijzen.

De snelste was het team van Red Bull Racing, Finn(11) en Tijn (11) reden met hun blauwe Max Verstappen racewagen als een speer meerdere keren over het parkoers. In 28 seconden reden zij hun snelste rit. En zo kan je zien hoe de passie voor de racesport jongeren kan inspireren.

Foto Haagse Dingenrfgdf

De snelste was het team van Red Bull Racing, Finn(11) en Tijn (11) reden met hun Max Verstappen racewagen. Foto Haagse Dingen

De originaliteitsprijs ging naar de Splash van team Sem’s Splash Racing (Sem (9) en Papa Mondi) die met zijn bellenblaas machine een wolk van belletjes trok over het parkoers.

De dames van Flower Power kregen de Schoonheidsprijs, zij hadden hun wagentje kleurrijk geschilderd en waren samen ook mooi aangekleed. De wagentjes waren gebouwd van diverse materialen. Het team Vik & Har-lee hadden een handige vader die van een oude rollator een wagentje had gelast en verdiende hiervoor dan ook de duurzaamheidsprijs. Het team Girl Power bestaande uit, Sophie (10) en Daphne (7), kreeg de troostprijs.

Bijzondere vermelding

En we moeten even een paar deelnemers vermelden die niet in de prijzen zijn gevallen. Zo was er team Fatima die met een wat lange fietsconstructie en met meerdere groepjes het parkoers overvloog. De eerste race werd gereden door het kleinste wagentje van Team De sterke Club, Medina (7) en haar Papa Paja.

Foto Haagse Dingenrtrg

Foto Haagse Dingen

Zo kan het dus ook

Het was heerlijk om te zien dat de vele vaders en de kinderen intens bezig waren met hun gecreëerde wagentjes en de race. Wat ook zo mooi was, was dat deze Zeehelden zeepkistenrace niet door commercie is beïnvloed maar gewoon door een klein groepje mensen werd georganiseerd. Het gezamenlijk iets maken en dan in je eigen buurtje doen, brengt mensen zichtbaar dichter bij elkaar.

1754 getoond, 83 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *