Zinderende afsluiting Boulevard of Golden Music

Zinderende afsluiting Boulevard of Golden Music – foto Martin Reitmsa

The Boulevard of Golden Music op Kijkduin beleefde afgelopen zondag haar laatste aflevering van dit seizoen. Opnieuw werkte het weer volop mee. De zon stond strak aan de hemel. Het was zeer druk met vele honderden toeschouwers die volop genoten van de muziek, de unieke sfeer en de gezellige terrassen aan strand en zee.

Op het podium speelde de band The Brilloos met bekende muzikanten uit de Haagse popscene. Mannen die ooit in aansprekende bands zoals Shocking Blue, Hu & The Hilltops en The Incrowd speelden. Het werd een dijk van een optreden, waarbij zangeres Jolanda van Greuningen met Venus een mooi eerbetoon bracht aan Haags icoon Mariska Veres. Ook frontman van The Incrowd: Wil v.d. Hurk werd herdacht met een nummer. Bij de Brilloos speelt ook Fred de Wilde. Hij was de eerste zanger bij Shocking Blue. Hij scoorde met de band de hit ‘Lucy Brown is back in town’. Het publiek werd via 50ties rock & roll, 60ties merseybeat en 70ties pop naar ‘Paradise by the dashboard light’ meegevoerd. Dit lange nummer werd de apotheose van een mooie muzikale middag. Via het Haags Pop Centrum, inmiddels Popradar genaamd, stond Sophie Voogd met mooie liedjes op het podium.

De Haagse Elvis Presley – Lesley van Ruitenbeek – sloot het evenement af met een zinderend optreden. Deze rasentertainer heeft in korte tijd veel fans aan zich weten te binden. Het was inmiddels de derde keer dat Lesley op Kijkduin mocht optreden dit seizoen en hij maakte het iedere keer waar met songs van The King of Rock and Roll. Tijdens het optreden zag je ‘Lesley Presley’ met al die bewegingen die zo kenmerkend  waren voor Elvis. Van de bekende armzwaai tot de langzame, schokkerige pulserende maar oh zo energieke lichaamsbewegingen en natuurlijk met een dijk van een stem en een goede frasering tijdens al die mooie Elvissongs. Een dankbaar en trouw publiek gaf hem en alle muzikanten een daverend applaus en de reacties op een mooi seizoen op Kijkduin waren uiterst lovend.

Het was dan ook weer een memorabel evenement met tien bruisende afleveringen, topbands, soloact’s en veel publiek dat volop genoot. Na afloop werd de organisatie bedankt met bloemen én DVD’s, gemaakt door filmer Dennis v.d. Weetering. De organisatie bedankte zelf het enthousiaste publiek, bands, fotografen zoals Rob de Zwart, Cobie Damen, Hansi Smit, Arnold Scholtes, Tineke en Hans Stant én huisfotograaf Ronald v.d. Andel. Verder waren er ook waarderende woorden voor Opa Marie, Hotel Atlantic, cineast John Meijer, 2 Inspire, Stichting Beach Resort en de ondernemers van Kijkduin voor hun medewerking tijdens een prachtig muzikaal seizoen.

Zinderende afsluiting Boulevard of Golden Music – foto Martin Reitmsa

Er wordt inmiddels al weer vooruit gekeken naar een nieuw badseizoen met bruisende klanken aan strand en zee. De vele fans hoeven evenwel in de tussentijd niet zonder aansprekende muziek te zitten. Komend na- en voorjaar is er de Haagse Beatclub van Boudewijn en Esther Regenbogen. Bij Ockenburg Active aan de Wijndaelerduin 25 in Den Haag zijn er bruisende optredens met bekende bands. De eerste aflevering van de Beatclub zal op zondag 14 oktober plaatsvinden waarbij vanaf 14.30 de klanken van Eddy Chattelin en zijn Crazy Friends te horen zullen zijn. Voor een lage toegangsprijs zal het weer optimaal genieten zijn in de Beatclub.

 

4606 getoond, 186 bekeken

One thought on “Zinderende afsluiting Boulevard of Golden Music

  1. Martin Reitsma heeft niets te veel gezegd. Boulevard of Golden Music 2018 was wederom een grandioos succes. Wij hebben alle keren enorm genoten en kijken uit naar BOGM 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om Spam en automatische reacties te voorkomen aub onderstaande beantwoorden *