ZIP2516: Oude parkeergarage uit Gouda eyecatcher in de Binckhorst

ZIP2516 moet een stedelijke mix worden van een supertoffe bakkerij gerund door Happy Tosti, een Urban Playground en innovatieve startups. Het iconische gebouw maakt gebruik van het donormateriaal van een oude parkeergarage uit Gouda, en heeft een slimme gevel waarmee energie wordt opgewekt. Daarbij is het ontworpen als een Lego-pakket: volledig de- en remontabel. Indien gewenst kan worden verplaatst naar een andere plek om de stedelijke economie een boost te geven.

ZIP2516_01

Afbeelding (c): Studio Komma/De Mannen van Schuim

Happy Tosti, Urban Playground, start-ups en Hermit Gin Bar
De begane grond van het gebouw wordt ingevuld door sociaal ondernemer Happy Tosti, die samen met andere sociaal ondernemers een flagship store, opleidingscentrum, catering en horeca faciliteiten gaat maken. De 1e verdieping van het gebouw is een publiek plein en terras, de Urban Playground genoemd. Op dit plein is ruimte voor events, ontmoeting en sport. De 2e en 3e verdieping van het gebouw bieden ruimte aan een incubator voor startups. World Startup Factory gaat hier, samen met regionale kennisinstituten een accelerator programma draaien en daarmee de stedelijke economie van Den Haag en de regio een stevige boost geven.

De bovenste verdieping van ZIP2516 biedt plek aan de Hermit Gin Bar, die het terras combineert met een moestuin.

Afbeelding (c): Studio Komma/De Mannen van Schuim

Afbeelding (c): Studio Komma/De Mannen van Schuim

Winnaar ‘Challenge kavel 2’: 50.000 euro
ZIP2516 is het winnende plan voor de prijsvraag onder de titel ‘Challenge kavel 2: The Urban Lab’. Het plan is een initiatief van De Mannen van Schuim en Studio Komma en wordt een aanjager voor de transformatie van de Haagse Binckhorst. De prijs bestaat uit een gemeentelijke bijdrage van 50.000 euro voor de verdere planontwikkeling op Kavel 2 aan de Melkwegstraat.

Wethouder Boudewijn Revis vindt de keuze van de jury een verrijking voor de Binckhorst. “Het is een goed innovatief concept dat past binnen de ontwikkelingen van de Binckhorst en is een aanwinst voor het gebied rondom de Binckhorsthaven. Het gebied wordt de komende tijd verder wordt opgeknapt en ontwikkeld zich meer en meer tot een gebied om te werken, wonen en recreëren.”

ZIP2516_03

Afbeelding (c): Studio Komma/De Mannen van Schuim

Het initiatief ZIP2516 is van De Mannen van Schuim en Studio Komma.

Partners in het team zijn:
World Startup Factory / Happy Tosti / Hermit Gin / VenturesOne / Get in the Ring / Erasmus Centre for Entrepeneurship / Haagse Hogeschool / Leiden University

Het team van adviseurs en bouwpartners bestaat uit:
IMd Raadgevens Ingenieurs / Galjema Technisch Adviesbureau / IGG Bouweconomie / New Horizon / Schuco

7799 getoond, 342 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *