Zip2516 winnend ontwerp Binckhorst

ZIP2516
ZIP2516 is het winnende plan voor de prijsvraag die de gemeente Den Haag heeft uitgeschreven voor de verdere planontwikkeling op Kavel 2 aan de Melkwegstraat.
ZIP2516 is een initiatief van De Mannen van Schuim en Studio Komma. De prijs bestaat uit een gemeentelijke bijdrage van € 50.000 voor de verdere planontwikkeling op Kavel 2 aan de Melkwegstraat.

ZIP2516 is een concept waarin sociaal en commercieel ondernemerschap bij elkaar komen en wordt gecombineerd met een opgetild publiek plein. Het gebouw maakt gebruik van het donormateriaal van een oude parkeergarage, en heeft een slimme gevel waarmee energie wordt opgewekt. Daarbij is het ontworpen als een Lego-pakket: volledig de- en remontabel. Indien gewenst kan worden verplaatst naar een andere plek om de stedelijke economie een boost te geven.
De begane grond van het gebouw wordt ingevuld door sociaal ondernemer Happy Tosti, die samen met andere sociaal ondernemers een flagship store, opleidingscentrum, catering en horecafaciliteiten gaat maken. De eerste verdieping van het gebouw is een publiek plein en terras, de Urban Playground genoemd. Op dit plein is ruimte voor events, ontmoeting en sport. De tweede en derde verdieping van het gebouw bieden ruimte aan een incubator voor start-ups. World Startup Factory gaat hier samen met regionale kennisinstituten een accelerator programma draaien.
De bovenste verdieping van ZIP2516 biedt plek aan de Hermit Gin Bar, die het terras combineert met een moestuin.

Wethouder Boudewijn Revis vindt de keuze van de jury een verrijking voor de Binckhorst. ‘Het is een goed innovatief concept dat past binnen de ontwikkelingen van de Binckhorst en is een aanwinst voor het gebied rondom de Binckhorsthaven. Het gebied wordt de komende tijd verder opgeknapt en ontwikkelt zich meer en meer tot een gebied om te werken, wonen en recreëren.’

In de prijsvraag werd gezocht naar een creatieve invulling van de kavel met een link naar het programma Impact Economy. De jury spreekt over een ‘plan met ballen’ en een echte eyecatcher gericht op de toekomstige gebruikers van het gebied.
Partners in het team zijn World Startup Factory, Happy Tosti, Hermit Gin, VenturesOne, Get in the Ring, Erasmus Centre for Entrepeneurship, Haagse Hogeschool en Leiden University. Het team van adviseurs en bouwpartners bestaat uit IMd Raadgevens Ingenieurs, Galjema Technisch Adviesbureau, IGG Bouweconomie, New Horizon en Schuco.

Bron: PropertyNL, 09-03-2017

Op zoek naar huisvesting voor uw bedrijf?
Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden adviseert en begeleidt (startende) bedrijven bij het vinden van passende bedrijfshuisvesting in de regio Haaglanden. Neem contact op via de website, info@Steenworp.nl of 070-3141516.

 

1490 getoond, 193 bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *